artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Az ökölvívók a sportcsarnok emeleti folyosóján edzenek.

A kézilabdások már hozzászoktak a látványhoz, ahogy az ökölvívók hétfőn és pénteken délután birtokba veszik a Kabos Endre Sportcsarnok emeletét és ott tréningeznek. A sportolók a folyosón öltözködnek, ruháik a földön, az oszlopok között gyakorolnak, öklöznek, köteleznek, az edzés utáni zuhanyozás szóba sem jöhet. A nehézségekről és az okokról a bunyósok trénerét, Nemes Józsefet kérdeztük.

Mióta edzenek a sportcsarnok folyosóján?

December óta. Ám igazából a rendszerváltozás óta nincs állandó téli helyünk…

Mi az oka, hogy ide kényszerültek?

A pénztelenség. Nincs miből kifizetni a terembérletet, a fűtésszámlát.

Lehet így készülni, tréningezni?

Nem könnyű, amellett balesetveszélyes is, de ennek a lehetőségnek is örülünk. Szerdánként a változatosság kedvéért a Vágóhíd utcai volt Polgárvédelmi Bázison edzünk. Ott ugyan nincs fűtés, még szerencse, hogy a srácok közül eddig senki nem fázott meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hány fiatallal foglalkozik most? Vannak kiemelkedő tehetségek?

Most körülbelül tizenöten járnak az edzésekre. Valószínűleg még többen jönnének, ha normális körülményeket tudnánk teremteni. Több tehetséges ökölvívónk is van, Kiss Imolát külön kiemelném közülük, aki tavaly hatvan kilogrammos súlycsoportban magyar bajnoki második helyezett lett.

Mennyi pénzre lenne szükségük?

Ezt nem tudom megmondani, minden egyes forint jól jönne. Kaptunk ugyan a várostól hatvanezer forint támogatást, de az nem sok mindenre elég. Mi igyekszünk spórolni, amin csak tudunk, mégis egyre „szegényebbek” vagyunk. A kesztyűk egy része is igencsak megérett a cserére, szakadtak, már edzésre sem alkalmasak. Erre is jó volna egy kis pénzkeret. Emellett, ha el akarunk menni egy versenyre, amik általában több naposak, akkor előre ki kell fizetnünk a szállást, étkezést, ez szintén egy vagyon. Függetlenül attól, hogy esetleg már az első vagy második nap kiesik a versenyzőnk. Szóval, minden egyes forintnak volna helye…

You have no rights to post comments