artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Visszavágtak a székelyek a békéscsabai vereség után.

 

 

Magyar válogatott - Székely  válogatott 1-2 (0-0)

Barátságos válogatott futsalmérkőzés. Berettyóújfalu, 900 néző. V.: Nagy R., Varga L. 


Magyarország: Pallai – Lovas, Szécsi, Trencsényi, Rábl

Cs.: Balázs, Csopaki, Frank P., Sámson, Lódi, Dávid R., Harnisch, Dróth

Szövetségi edző: Frank Tamás

Székely válogatott: Klein - Gál, Csoma F., Csoma A., Mánya

Cs.: Péter (kapus), Szabó Zs., Szőcs, Birtalan, Bíró, Gazda, Nagy Zs., Máté, Pulugor.

Vezetőedző: Jakab Zoltán

Góllövők: Lódi (kisbüntetőből) ill. Mánya, Gál.

 

Az első félidő a magyar válogatott mezőnyfölényét hozta. A kapuk csak elvétve kerültek veszélybe, a várva várt gól nem akart megszületni egyik oldalon sem.

A második játékrész sem hozott nagy változást. A Frank Tamás vezette válogatottunk birtokolta többet a labdát, a székelyföldi vendégek elsősorban kontrákkal veszélyeztettek. A harminckettedik perc végén aztán megtört a góltalanság, előbb Mánya (0-1), majd pontosan egy minutumra rá Gál vette be Pallai kapuját (0-2). A bordómezesek ezt követően mindent egy lapra feltéve támadtak, az utolsó négy percben öt a négy elleni játékkal igyekeztek gólt szerezni. Ez a lefújás előtt harminc másodperccel végül sikerült is, Lódi kisbüntetőből volt eredményes (1-2).

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság különdíját a mérkőzés két legjobbja, Klein László és Trencsényi János kapták.

 

Frank Tamás (magyar válogatott): Tompán, enerváltan játszottunk. Valami miatt jellemző ránk, hogy sorozatmérkőzéseknél a második találkozókon mindig gyengébben teljesítünk. Hiába voltunk mezőnyfölényben, kapura nem voltunk veszélyesek, míg a székelyföldi csapat két kontrát értékesített, ezért a győzelmük megérdemelt.  

 

Jakab Zoltán (székely válogatott): A tegnapi meccsen meglátszott, hogy a fiúk kedden még bajnokit játszottak. Békéscsabán fáradtan mozogtunk, a magyar válogatott egyszerűen végig rohant rajtunk. Örülök, hogy ezúttal győzni tudtunk, a statisztikánk is erre kötelezett, immáron elmondhatjuk, hogy az eddig lejátszott tíz meccsből nyolcat mi nyertünk meg. Jelenleg számunkra ez az egyetlen játéklehetőség, mivel mi nem szerepelünk az UEFA-nál hivatalos válogatottként. Keressük a módját, hogy hozzánk hasonló csapatokkal találkozhassunk, terveink között szerepel egy a katalánok elleni összecsapás is. Úgy gondolom, hogyha más sportágakban is rendeznének székely válogatott meccseket, akkor az autonómia kérdésében is előrébb tartanánk.

 

Esterházy Márton (az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke):Némiképp keserű a szám íze, mert soha nem szeretek veszíteni. A székelyföldi csapatot gyengébbnek érzem a mienknél, azonban ők motiváltabban fociztak, így újra bebizonyosodott a tétel, mely szerint nem mindig az erősebb csapat győz. A vereség ellenére sikeresnek ítélem meg a tegnap és ma lejátszott barátságos válogatott találkozókat, ezek a meccsek részben felkészülésül szolgáltak a közeledő EB selejtező mérkőzésekre. A helyszínek kiválasztását nem bíztuk a véletlenre, Békéscsabán most alakult meg a futsal csapat, míg Berettyóújfaluban már évek óta igen népszerű ez a sportág.    

You have no rights to post comments