artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Újabb MVFC győzelem a pénteki játéknapon.

 

 

 

 

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu - 1. FC Veszprém 4-1 (2-1)

Berettyóújfalu, NB I-es mérkőzés, 500 néző. V: Takács Attila, Veres János, Szilágyi Norbert

 

Mezei-Vill FC: Pallai Gábor, Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Nagy István

Csere: Szabó Péter, Szécsi Barna, Gál István, Siska Gergő, Kiss Attila, Tihanyi Csaba, Mezei Dávid

Edző: Turzó József

 

1. FC Veszprém: Kasza Viktor, Bényi Kálmán, Tar Tamás, Hazuga Soma, Szabadfi Péter

Csere: Sárdi Máté, Weisz Zoltán,Finta Péter, Bakay Ferenc, Vas Ferenc, Marosvölgyi Tamás

Edző: Németh Gábor

Gólszerzők: Lovas Norbert (16’), Rábl János (18’), Trencsényi János (26’), Nagy István (31’), ill. Bényi Kálmán (3’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezúttal szép számmal látogattak ki a szurkolók a Morotva-Ligetbe, a közönség soraiban ott voltak Moga Flavius Lorant karcagi focipalántái is, akik edzőmeccsre érkeztek Berettyóújfaluba.

Ahogy mostanában már lenni szokott errefelé, ez alkalommal is a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy jobbról begyömöszölt labdát Bényi Kálmán passzolta be Pallai Gábor kapujába a harmadik percben (0-1). A Németh-legénység ezzel a góllal gyakorlatilag el is lőtte az összes puskaporát, a mérkőzés hátralévő idejét a továbbiakban javarészt védekezéssel töltötték. A hátrányt ledolgozandó, a hazaiak becsülettel támadtak, támadgattak, ám nehezen találták a rést a veszprémi védőfalon. Turzó József nem lehetett könnyű helyzetben, csapata ugyanis nem kímélte az idegrendszerét. Noha fölényben játszott az MVFC, folyamatosan ott topogtak a kék mezesek kapuja előtt, de valahogy mégsem akart megszületni az áhított egyenlítés. A vendégek sokáig masszívan tartották magukat, egészen a 16. percig bírták, amikor is Lovas Norbert közelről vette be Kasza Viktor kapuját (1-1). A mestert és a közönséget megnyugtatóként a félidő lefújása előtt még Rábl János is betalált (2-1).

A második játékrészben folytatódott a Mezei-Vill mezőnyfölény, újabb hazai helyzetekkel és gólokkal. A következő, immáron harmadik találatot Trencsényi János szerezte, aki a Siska Gergő buktatásáért megítélt büntetőt értékesítette a 26. percben (3-1). A győzelmet végül a félidő közepén, egy léc alá lőtt bombagóllal Nagy István biztosította be az MVFC-nek (4-1).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyzetek és a játék képe alapján a Mezei-Vill FC győzelme megérdemelt.

Turzó József (MVFC): Az ilyen mérkőzések rövidítik meg egy edző életét. Nem játszottunk jól, tompán bágyadtan futsaloztunk. Azt, hogy mentálisan rendben vagyunk sokadjára bizonyítottuk. Némi szakmai gyógyírt jelent számomra, hogy az egyik gólunkat a vendégek védekezése ellen megbeszélt figurából szereztük meg.

Németh Gábor (1. FC Veszprém): A hazaiak győzelme megérdemelt.Bár maradéktalanul nem, de egészében véve elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, úgy gondolom, amennyire tudtuk, megnehezítettük a Mezei-Vill dolgát. Összefoglalva a látottakat: két sportszerű csapat, küzdelmes mérkőzés, korrekt játékvezetés.

You have no rights to post comments