artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Mezeisek nehezen találták ellenszerét az Aramis kiváló védekezésének. Hajtós, izgalmas meccset láthattak hétfőn este a helyi futsal-barátok, talán nem is lehetett volna jobb reklámja a válogatott jövő heti berettyóújfalui találkozójának.

 

Jól indult a mérkőzés, nyoma sem volt a kezdeti tapogatódzós tili-tolinak, a csapatok azonnal a legnagyobb sebességfokozatban vágtak neki a játéknak. Az igazán izgalmas pillanatokra sem kellett sokat várni, rögtön az első percben gólhelyzet alakult ki az Aramis kapuja előtt, ám a vendégeknek az utolsó pillanatban sikerült szögletre menteniük. Ezt követően teljesen kiegyenlítetté vált a játék, villámgyors kontrák váltották egymást mindkét oldalon. Az első igazán nagy helyzet a 9. percben a budaörsiek előtt adódott, Pallai Gábor azonban hárítani tudott. Három perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, mikor egy baloldali akció végén, az alapvonal közeléből belőtt labdát az érkező Dávid Richárd közelről a hálóba passzolta (0-1). Bár az iram addig sem volt lagymatag, a csapatok a gól után még egy lapáttal rátettek. A Mezei láthatóan nem találta a fogást az Aramis védekezésén, sőt a 14. percben újabb Pallai bravúrra volt szükség Da Silva közeli lövésénél. A mérkőzés dinamikájára jellemző, hogy ugyanezen perc végén, már a másik oldalon volt helyzet, Siska sarokkal próbálta bevenni Sikur kapuját – sikertelenül. Ami neki nem jött össze, az Lovas Norbertnek igen, aki egy jobbról beadott labdát fél méterről pofozott az üres kapuba (1-1). A hazai szurkolók nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek, két percre rá, egy szabadrúgást követően Csopaki István talált be az MVFC kapujába, így újra az Aramisnál volt az előny (1-2). A szünetig már nem változott az eredmény, az első húsz perc – hála a nagy hajtásnak -villámgyorsan eltelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második játékrész elején, a várt Mezei rohamok az egyenlítésért sorra elhaltak a vendégek védősorán, a Frank-legénység előtt viszont többször is ott volt a lehetőség, hogy növeljék az előnyüket.  Ahogy a sportban ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek ezúttal is megbosszulták magukat. A 29. percben egy kapu felé passzolt labdát Gál István átlépett, ami meglepte az Aramis hálóőrét és bár reflexből még bele tudott ütni, de vesztére a bőr éppen a Mezei játékosa elé pattant, akinek nem okozott gondot azt a hálóba továbbítani (2-2). A hazai gól után azon melegében gólszerzési lehetőség adódott a zöldmezesek előtt, ám Pallai Gábor úgy döntött, elég volt a vendég találatokból. Az Aramis helyzetből végül Mezeis kontra, majd gól született, ezúttal Szabó Péter talált a vendégkapuba (3-2). A mérkőzés továbbra is nyílt maradt, újabb lehetőségek voltak itt is, ott is, kis szerencsével bármelyik oldalon eshetett volna újabb találat. Fortuna ez alkalommal is azon csapat mellé állt, mely többet tett érte, a 38. percben a Gál István által lekészített labdát Trencsényi János bombázta nyolc méterről a léc alá (4-2). A középkezdést követően az Aramis öt a négy elleni játékkal próbálta menteni a menthetőt, ám a szépítés helyett egy felezővonalnál elveszített labdából - Rábl János jóvoltából - újabb gólt kaptak (5-2).

Bár talán a mérkőzésen látottakkal valószínűleg egyik szakvezető sem lehet maradéktalanul elégedett, a szurkolók ezzel biztos, hogy nem fognak sokat foglalkozni, mert egy izgalmas, kiélezett remek meccset láthattak a pénzükért és talán ez a legfontosabb.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Colorspectrum Aramis 5-2 (1-2)

2012.11.19 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 400 néző

Játékvezető: Medovarszki István, Viczián Mátyás,Benyovszki Zoltán

 

MVFC: Pallai Gábor - Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Nagy István

Cserék: Szabó Péter, Szécsi Barna, Gál István, Siska Gergő, Kiss Attila, Tihanyi Csaba, Mezei Dávid

Edző: Turzó József

 

Aramis: Sikur Lajos - Németh Péter, Frank Tamás, Sámson Zoltán, Da Silva Ribeiro Roni

Cserék: Csopaki István, Hasenauer Péter, Birinyi Balázs, Dávid Richárd, Korozmán Krisztián, Sajbán Miklós, Tyukász Péter

Edző: Frank Tamás

 

Gólszerzők: Lovas Norbert 16’, Gál István 29’, Szabó Péter 31’, Trencsényi János 38’ és Rábl János 40’ Illetve Dávid Richárd 10’ és Csopaki István 18’

 

Turzó József: Nem véletlenül tartottam ettől a mérkőzéstől. Nem játszottunk jól, de a csapat ismét megmutatta, hogy mentálisan sokkal erősebbek vagyunk, mint korábban. A mérkőzésen Pallai Gábor és Rábl János kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Nagyon fontos három pontot szereztünk, így továbbra is tudjuk tartani a lépést az élmezőnnyel.

 

FrankTamás: Azt mondhatom, hogy az első két percet eltekintve, a harmincadik percig az történt a pályán, amit mi akartunk. A második játékrész elején többször is ott volt a sansz, hogy eldöntsük a mérkőzést, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, igaz ehhez az ellenfél kiváló kapusteljesítménye is szükségeltetett. A végére úgy érzem egy kicsit elfáradtunk. A Mezei-Vill FC győzelme megérdemelt, melyhez gratulálok!

You have no rights to post comments