artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A harmincéves Berettyó BUDO SE három korosztályban várja a jelentkezőket. A toborzóról Czirják Sándor az egyesület egy danos vezetője adott tájékoztatást.

 

 

 

Mióta működik a BUDO SE?

Az idén volt 30 éve, hogy Berettyóújfaluban kyokushin karatét tanulhatnak az emberek. Ez alatt az idő alatt a klubnak számos válogatottja, „év sportolója” és Európa bajnoka volt.Az egyesület a minősítési táblázaton 2004-ben a harmadik helyen állt és tíz éven keresztül mindig benne volt az elsőnyolcban. A BUDO SE vezetését kezdetben Dancsházi Károly, majd Rinyu Sándor látta el, az utóbbi kérésére idén átvettem ezt a megtisztelő feladatot.

Csak fiatalok jelentkezését várjátok?

Nem, tulajdonképpen bárki, aki kedvet érez - nemtől, kortól függetlenül – részt vehet az edzéseinken. A tréningek három korosztályban zajlanak, a gyerekcsoportba a 6-14 évesek, a generálba a 14-35 évesek, míg a seniorok közé a 35 év felettiek tartoznak.

Kinek javasolnád ezt a sportot?

Mindenkinek. A kyokushin karate mind a gyereket, mind a felnőtt embert megtanítja a fegyelemre, a fájdalom elviselésére. Arra, hogyha el akarunk érni valamit az életben, azért bizony tennünk kell! Komplex mozgásrendszerének megtanulása és a megmérettetések sikeres leküzdése oda vezethet, hogy aki edz, az több lehet egy átlagembernél.

Vannak-e veszélyei ennek a sportnak?

Bár sok szülő félti a gyermekét a harcművészettől, véleményem szerint a kyokushin karate egyáltalán nem veszélyesebb, mint a többi sport. Mást ne mondjak, a biztosítási cégeknél nincs az első tízben, sőt olyan sportág is megelőzi, mely Magyarországon a legnépszerűbb sportágak között szerepel...

Végezetül, mikor és hol jelentkezhetnek a karatézni vágyók?

A gyerekeknek és a generálnak az edzései hétfőn és pénteken – a plakáttól eltérően- a József Attila Általános Iskola tornacsarnokában 16-19 óráig, szerdán a Kultúrházban szintén 16-19 óráig tartanak. A seniorok tréningjei kedden és csütörtökön a József Attila Általános Iskola „multi” termében zajlanak 19-20.30-ig. Kéthetente szombaton úgynevezett kihon és kumite foglalkozásokat tartunk, ezek 10-12-ig a multi teremben folynak. Jelentkezni a plakáton látható telefonszámokon, vagy bármelyik edzésen lehet, mindenkit szívesen látunk!

 

 

You have no rights to post comments