artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2012. Október 20-án a Morotva egyesület által szervezett ifjúsági napok lövészversenyén vettek részt a Bessenyei György szakközépiskola rendvédelmi tagozatos diákjai. A lövészetre az Arany János Gimnázium, és néhány berettyóújfalui általános iskola tanulói neveztek.

 

 

A Bessenyeisek felkészítője Hudák Attila, aki immár nyolc éve oktatja a rendvédelmieknek a lövészetet, elmondta, hogy ezen a versenyen a lányok jobb eredményeket értek el, mint a fiúk. Az első helyen Hegedűs Zsófia nyert, második az Arany János gimnázium tanulója Mezei Elizabet lett, a harmadik helyen Szabó Vivien végzett.

A fiúk közül első Orosz Krisztián, második Veress János, harmadik Tamási Sándor lett. Mindhárman a rendvédelmi szak tanulói.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a lövészverseny mintegy előfutama volt a Debrecenben meghirdetett az MDSZ, (Magyar Diáksport Szövetség) és az MSSZ (Magyar Sportlövő Szövetség) által szervezett Sportlövő Diákolimpia megyei szintű versenyének, amelyet november 8-án tartottak a Kazinczy Ferenc általános iskola pincelőterén.

A kvalifikáció jól sikerült, 25 egyéni jelentkezővel, valamint az ezekből a nevekből összeállított 3 fős csapatokkal, melyeket Hudák Attila felkészítő oktató állított össze, adták le a nevezést Pető Lászlónak, a verseny levezetőjének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hat középiskola, valamint, öt általános iskola diákjai indultak a versenyen, a középiskolás lányok egyéni 15 fő, a fiúk 23 fővel neveztek.

A Bessenyei György szakközépiskolások egyéniben Nagy Zsanett második helyezett, a fiúk közül a legjobb helyen Farkas Márkó lett, aki ötödik helyen végzett.

A csapatversenyekben a lányok az első helyen (Hegedűs Zsófia, Nagy Zsanett, és Balogh Mónika) végeztek, a fiúk második helyezést (Varga Áron, Farkas Márkó, Kocsis Ádám.) értek el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek a versenynek az egyéni kategória első három helyezettje jutott tovább az Országos döntőbe, melyet Szerencsen rendeznek idén november 24.-én.

Hudák Attila örömmel mondta el, hogy a Bessenyei György szakközépiskola tanulója Nagy Zsanett bejutott az Országos Sportlövő Diákolimpia döntőjébe.

A döntő versenybe jutott még az Arany János gimnázium tanulója Mezei Elizabet, aki szintén Hudák Attilához járt (és most is részt vesz ifjúsági versenyeken) lövész oktatásra.

You have no rights to post comments