artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu is csatlakozott az Európai Bizottság Európai Sporthét elnevezésű kampányához, melynek fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk. A Bihar Termálligetben reggel 8 órakor vette kezdetét a 24 órás úszás, melyen a város iskolái, munkahelyi és baráti közösségek, egyesületek, és úszni szerető magánszemélyek is részt vesznek. KÉPGALÉRIA

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy Berettyóújfaluban egyre élénkül a sportélet, hiszen tegnap délután egy váltóversenyre volt hivatalos a Bihari Természetbarát Egyesület szervezésében, ma pedig itt lehet, ezen a 24 órás úszás kihíváson. Az életünkben egy nagyon fontos tényező a sport, nagyon hasznos dolognak tartom, ami egyrészt  kimozdítja a fiatalokat a telefon és a számítógép mellől, másrészt viszont nemes küzdelemre nevel és tartást ad az embereknek egy egész életen át akár mentális, akár fizikális vonatkozásában nézzük - fogalmazott a képviselő.

europai sporthet 04 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Zámbori Péter, a Bihar Termálliget vezetője elmondta, hagyományteremtő szándékkal csatlakoztak az Európai Bizottság kampányához egyrészt az úszás népszerűsítése céljából, másrészt szeretnék minél szélesebb körben megismertetni a június 1-jén átadott termálfürdő uszoda és wellnessrészlegét. Az eseményre több mint 120-an regisztráltak főképp Berettyóújfaluból és környékéről, de a határon túlról is érkeznek majd a nap folyamán résztvevők. A 24-órás úszásból részt vállalt többek között Berettyóújfalu polgármestere és alpolgármestere is, a triatlonban világszinten versenyző Dobi testvérek, illetve az éjszakai úszást a Berettyó Cápák úszói fogják teljesíteni.

Az esemény holnap reggel 8 órakor zárul, a legtöbb résztvevő személyt delegáló iskola, munkahely, egyesület vagy baráti társaság 2024. június hónapjában egy előre egyeztetett, általa választott hétköznapon ingyen csobbanhat majd a kültéri strandonunkon.

europai sporthet 03 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngeuropai sporthet 10 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng


Miről is van szó?
Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk.

Mikor?
Az Európai Sporthét idén 2023. szeptember 23. és 30. között zajlik Európa-szerte, így Magyarországon is.

Ki?
Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amely az elmúlt években az EU legnagyobb szabadidősport programjává nőtte ki magát.

A Sporthét megvalósítását minden országban a helyi nemzeti koordinátorok végzik, akik számos partnerrel dolgoznak közösen, hogy minél izgalmasabb legyen az egy hetes programsorozat kínálata. A hazai koordinációt és kommunikációt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi. Minden évben inspiráló magyar személyiségekkel is együttműködünk, akik nagykövetként segítik a Sporthét és a #BeActive üzenet népszerűsítését.

Milyen módon?
Az Európai Sporthét kiemelt fókusztémák– az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. Több ezer esemény zajlik szerte Európában ezen témákhoz kapcsoldóva.

Az eseménysorozathoz szinte bármilyen érdeklődő szervezet vagy közösség csatlakozhat, ha vállalja, hogy nyitott, lehetőleg non-profit jellegű eseményt szervez a Sporthét keretein belül, és eseményét regisztrálja a honlapunkon.

A Sporthét „#BeActive” mottója egész évben közvetíti az egészséges, aktív életmód üzenetét a kampányhoz csatlakozó eseményeken.

Miért?
Az aktív életmód jelentősen hozzájárul az európai polgárok jólétéhez, azonban a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje jelenleg nem növekszik, sőt, egyes országokban negatív tendenciát mutat. Az Európai Sporthét és az egész évre kiterjesztett #BeActive kampány ezen szeretne változtatni.

You have no rights to post comments