artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint azt a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium közösségi oldaláról megtudtuk, iskolájuk tanulói közül négyen vehettek részt Mariborban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 2023. július 23-29 között. Az EYOF keretében Zakor Zalán, Szabadi Milán Anthony, Bredák Dominik és a berettyóújfalui születésű Vida Rókus szerepelt. A fiúkkal erősített csapat bronzmérkőzésen a horvát csapat ellen játszott nagyon izgalmas mérkőzésen 42-43-as végeredménnyel bronzérmet nyert!

Vida Rokus 05Vida Rókus a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Álatlános Iskola tanulója volt, kézilabda kapusként korán megmutatkozott a tehetsége. Kiss Béla és Maróthy György edzők segítették a felkészülésben, majd a család - látva fiuk kézilabda-sport iránti elhivatottságát - 3 éve Lengyeltótiba költözött, így Rókus a 8. osztályt már a Nemzeti Kézilabda Akadémia Boglári Általános Iskolájában fejezte be. A középiskolai tanulmányait a NEKA tagintézményében, a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnáziumban folytatja, ahol nemcsak a sportban, hanem a tanulmányi eredményeiben is jeleskedik.

Olvasóink nevében is kívánunk Neki a továbbiakban nagyon szép sikereket mind a sport, a tanulmányok és a magánélet területén egyaránt!


Vida Rókus a mérkőzés után így nyilatkozott:

"Izgalmas és munkával teli volt az idei nyár. A Final4 után az EYOF volt a cél. 4 hét kemény felkészülést követően iskolánkból négyen lehettünk az utazó keret tagjai. Örökre feledhetetlen lesz számunkra, hogy a címeres mezt, mint olimpikonok ölthettük magunkra s tehettünk esküt. Mindenkit megérintett az olimpiai megnyitó ünnepség fergeteges hangulata is. Büszkén és felszabadultan vonultunk a magyar zászlóval a közel 4 ezer fiatal között.

Végül izgalmas meccsek sorozata után a bronzéremért küzdhettünk meg a rendezvény utolsó napján. Hatalmas szurkolótábor lelkesen biztatott minket. Fej-fej melletti leírhatatlan hangulatú küzdelemben végül GYŐZTÜNK egyetlen góllal, DE MEGLETT!!!! Szinte önkívületben ünnepeltük a szurkolóinkkal a meccs után.

Saját teljesítményemmel nem vagyok teljesen elégedett, hisz többet és jobban szerettem volna az eredményhez hozzátenni. De felidézem magamban Hemingway gondolatait, melyet hitvallásomnak is tekintek: „ A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.”

Olimpiai bronzérmesként nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik nélkül nem ment volna.Köszönjük mindenkinek, aki felkészített, segített, támogatott bennünket: edzőinknek, tanárainknak, szüleinknek, barátainknak. Személy szerint én édesanyámnak és édesapámnak ajánlom ezt az érmet."

Vida Rokus 01

You have no rights to post comments