artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az alábbi interjúban megismerkedhetnek Hegyesi Andreával, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Gyermekkert Tagóvodájának vezetőjével.

 

 

 

Meséljen magáról! Hol kezdődött óvodapedagógusi munkája?

Jászberényben születtem. Általános iskolás koromban költöztünk Berettyóújfaluba. A kezdeti indíttatást édesanyámtól kaptam, aki szintén óvónőként dolgozott, jelenleg nyugdíjas. Sokat hallottam és láttam az óvoda mindennapjairól, ami megerősített abban, hogy én is az óvónői hivatást válasszam.

Pályámat az óvónői szakközépiskola elvégzése után a berettyóújfalui Rákóczi úti óvodában kezdtem, ezek az évek meghatározóak voltak számomra. Ezt csak fokozta a gyermekek és a szülők szeretete, ami úgy érzem, máig kísér pályámon. 1996-ban a Hajdúböszörményi Óvóképző Főiskolán szereztem meg a főiskolai diplomát. Az 1996-os évektől a városunkban zajló óvodai átszervezések miatt a Radnóti úti, majd 1999-től a Gyermekkert óvodában dolgozom, 2015. szeptember 1-től tagintézmény-vezetőként. Aktívan vettem részt több óvoda pedagógiai programjának kidolgozásában. Ezek alatt az évek alatt nagyon sok kollégát ismerhettem meg, akikre nagyon szívesen emlékszem vissza.

Továbbképzéseken folyamatosan gyarapítom ismereteimet. A gyermekek iránti szeretet számomra a legfontosabb, valamint a szakma iránti elkötelezettség, őszinteség, a 3-7 éves gyermekek megismerése, tudatos fejlesztése, tevékenykedtetése. Fontos számomra a vidámság, ami a komoly munkával összhangban van jelen az életemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagintézmény-vezetőként több feladat hárul Önre, mint eddig! Mi a legnagyobb kihívás vezetői munkájában?

Tagintézményünk egyedi, korszerű, a gyermekek igényeinek megfelelő óvoda. Modern és korszerű feltételekkel rendelkezik, hiszen tornaszobájával, gumitégla burkolatú udvarrészével, só- és fejlesztő szobájával, szánkó dombjával egyedülálló a város óvodái között.

Mini mászófal, aszfaltozott közlekedési pálya, számtalan sporteszköz fejleszti az ide járó gyermekek mozgását. Azért is fontosak ezek számunkra, mert óvodánk a város peremrészén helyezkedik el, Berettyószentmárton szélén.

Fontosnak tartom a meglévő értékeink, a színvonalas szakmai munka folytatását. Legnagyobb kihívásnak azt érzem, hogy továbbra is megtartsam kollégáim motiváltságát. A 2006-ban felújított óvoda épület végleges tartalmi elemeit közösen terveztük és értük el a velem dolgozó kollégákkal. A hozzánk járó gyermekek egy tiszta, esztétikus, jól felszerelt, otthonosságot árasztó óvodába járhatnak. Fontos, hogy biztosítsuk óvodásainknak az egészséges, boldog óvodás éveket.

Persze nagyobb felelősség számomra, hogy most már nemcsak a rám bízott gyermekekért, hanem a tagintézményért is én vagyok a felelős. Természetesen nagy segítség, hogy a Gyermekkert Tagóvoda alkalmazotti közössége támogat tagintézmény-vezetői munkámban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyennek tartja a szülőkkel való kapcsolatát?

Én úgy érzem, mindig hiteles ember voltam és szeretem az őszinte embereket. Meghallgatjuk egymás véleményét és a kölcsönös segítségnyújtás jellemző a gyermekek érdekében.

Azt mondhatom, hogy maximálisan támogatják a hozzánk járó gyermekeink szülei, nagyszülei a közös munkát. Eseménynaptárunk nagyon színes, gazdag, így mindenki megtalálja a család számára megfelelő kapcsolatteremtési formát.

A jövőben milyen elképzelései, tervei vannak az óvodát illetően és pedagógiai munkájában?

Tagintézményként fontos az együttműködés Berettyóújfalu Város Önkormányzatával és a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjével. Fontosnak tartom ápolni a kapcsolatot a város intézményeivel, egyesületeivel, szervezetekkel, alapítványokkal.

Tagintézményeink megtarthatták szakmai önállóságukat, így lehetőség van egyéni pályázatokra is. Keresni kell a megújulás lehetőségét, az újszerű lehetőségeket. Természetesen biztosítani kell az óvoda megfelelő állapotának fenntartását, az elhasználódott eszközök pótlását.

Az óvodánk dolgozóinak biztosítani a legjobb feltételeket munkájukhoz. Segíteni óvodapedagógusaim munkáját a pedagógusminősítési eljárással, tanfelügyelettel kapcsolatban.

Mivel tölti szabadidejét?

Szeretem a zenét. A családommal szeretünk kirándulni Magyarországon. Különösen szeretünk várakat, kilátókat felkutatni, de a városok nevezetességeit is szívesen felfedezzük. Kedveljük az erdőt, a vízpartot, a sportokat is. Szeretjük változatosan tölteni a szabadidőnket. Ez biztosítja számomra a feltöltődést a mindennapokhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments