artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2019. október 18-án Dr. Maruzsa Zoltántól, az EMMI köznevelésért felelős államtitkárától vehettük át az ÖKOISKOLA CÍM viselésére feljogosító oklevelünket. Iskolánk egyike azon 140 iskolának, amely újabb három évre nyerte el az elismerést.

Hagyományos programjaink (egészséghét, jeles napok, terepgyakorlatok, sportnap) mellett számos innovációt hajtottunk végre a környezettudatos magatartás erősítése, formálása érdekében az elmúlt tanévben. A végzős osztályok búcsúztatójukon héliumos lufit szoktak felengedni a levegőbe, de ettől az évtől kezdve ökoport szórnak a levegőbe, amely a légkört nem szennyezi, de mégis szórakoztató. Fát is ültetnek az iskolaudvaron.

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum sikeresen pályázott fotovoltaikus rendszerek kialakítására, így az épület energiaellátását egy éve napelemek által termelt energia fedezi, ez jelentős költségmegtakarítást jelent.

Nemzeti Tehetség Program pályázati forrásából fenntarthatósággal kapcsolatos, egész tanéven át tartó projektet valósítottunk meg. A projekt neve "A levegő nyomában" volt. A levegő tulajdonságainak vizsgálata mellett kitértek a légszennyezésre, a légszennyező anyagok élő és élettelen környezetre gyakorolt hatására, a légúti megbetegedések okaira és a megelőzésre. A programot tanulmányút színesítette. Szülőket is sikerült bevonni környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységünkbe a „Kísérletezz együtt szüleiddel!” című programunkkal.

Iskolánk díszudvara sok kerti bútorral és növénnyel gazdagodott.

Ebben a tanévben adták át szabadtéri kondiparkunkat, amely lehetőséget ad a szabad levegőn való testedzésre.

A takarékoskodás elvének megvalósítására néhány pedagógusunk felvállalta, hogy példát mutatva a diákságnak a PET palackokat és fémdobozokat elszállítják egy szupermarketbe, és beváltják azokat. A kapott pénzt a teknősök etetésére fordítjuk. Bekapcsolódtunk az Európai Hulladékcsökkentési Hétbe. Használt elemeket gyűjtöttünk, újrahasznosított anyagokból kiállítást rendeztünk be, előadásokat hallgattunk. Több programmal hívtuk fel az egész iskolaközösség figyelmét a hulladékok csökkentésére, azok újrahasznosításának fontosságára.. Kísérleti iskolaként veszünk részt a Nemzeti Népegészségügyi Központ „Iskolai Egészségfejlesztési modellprogramjában. A projekt keretében gyakorlatban alkalmazható, a testi és lelki egészségre egyaránt kiterjedő egészségfejlesztési tartalmak kerültek kidolgozásra és kipróbálásra.

IMG 20191018 120127 resized 20191024 105129974IMG 0628

Az érdeklődő tanulók bekapcsolódtak a különféle tanulmányi versenyekbe, pl. a Kitaibel Pál Biológiai és Környezetvédelmi Versenybe. A megyei fordulón 2019. február 21-én Baradács Anna 10.B osztályos tanuló vett részt és 2. helyet ért el, ezzel az eredménnyel bejutott az országos döntőbe, ahol csaknem 100%-os pályamunkával a 16. helyen végzett.

Március 22-én iskolánk a városi méretű Szemétfesztiválnak adott otthont.  

Folyamatosan igyekszünk szépíteni iskolaudvarunkat. Májusban végzős diákjaink madárberkenyét ültettek középiskolai éveik emlékére. Júniusban romániai középiskolásokkal együtt virágpiramis készítettünk, amit muskátlival ültettünk be.

Új elem ökoiskolai életünkben az is, hogy sikerült környezetvédelmi nemzetközi együttműködéseket is megvalósítani. Szlovákiában az IFuture programban diákjaink önkénteskedtek 2018. nyarán.

A következő három év újabb kihívásokat tartogat számunkra. Célként a vízfogyasztás csökkentését és egy ökosarok kialakítását tűztük ki.

IMG 0889 csoport

You have no rights to post comments