precizbanner

halaszle

trendykari2019.06

19karivirag

gazdatél

ZöldVáros Szerelempark

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. december 16. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Eszterházy csirkemell makaróni tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Milánói sertésborda

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

ablakállás

 

Május 15-én Diószegi Refis diákjaink a Felvidékre utaztak, öt napos tanulmányi kirándulásra a Határtalanul pályázat keretében. A gyerekek több mint 1000 kilométert megtéve ismerkedtek a felvidéki magyarsághoz kötődő történelmi emlékekkel, nevezetességekkel, természeti csodákkal. – Bényei Tamásné Csilla beszámolója

Az első nap a barlangoké volt. Jártak a Domica barlangban, mely az aggteleki Baradla barlang folytatása, a szilicei jégbarlangban és a mártonházi aragonitbarlangban.

A második nap sétáltak Rozsnyó főterén, elámultak a betléri kastély kincsein és angolkertjén. Jártak az imrikfalvi víztározónál. 1000 méteres magasságban a Dobsinai jégbarlang jelentett maradandó élményt. Várhosszúréten, a szálláson a helyi diákokkal egy barátságos focimeccsel zárták az estét.

A harmadik nap a Magas Tátráé volt a főszerep. Ótátrafüredről, a siklót kipróbálva, kiépített túraútvonalon jutottak el a Tarpataki vízeséshez. A következő cél a Csorba-tó volt, melynek partján sikerült megejteni egy májusi hógolyózást is. A negyedik nap Iglón és Lőcsén jártak, majd a bámulatos Szepesi várhoz túráztak. A kirándulás utolsó napján Kassa városával ismerkedtek, ahol éppen a jéghoki világbajnokság zajlott.

Kalandokkal teli öt nappal a hátuk mögött érkeztek haza vasárnap este. A zuhogó eső után, a már felszárad betonra fáradtan pakolták ki a csomagjaikat, boldogan újságolva élményeiket.

Szóljon hozzá!