precizbanner

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Május 15-én Diószegi Refis diákjaink a Felvidékre utaztak, öt napos tanulmányi kirándulásra a Határtalanul pályázat keretében. A gyerekek több mint 1000 kilométert megtéve ismerkedtek a felvidéki magyarsághoz kötődő történelmi emlékekkel, nevezetességekkel, természeti csodákkal. – Bényei Tamásné Csilla beszámolója

Az első nap a barlangoké volt. Jártak a Domica barlangban, mely az aggteleki Baradla barlang folytatása, a szilicei jégbarlangban és a mártonházi aragonitbarlangban.

A második nap sétáltak Rozsnyó főterén, elámultak a betléri kastély kincsein és angolkertjén. Jártak az imrikfalvi víztározónál. 1000 méteres magasságban a Dobsinai jégbarlang jelentett maradandó élményt. Várhosszúréten, a szálláson a helyi diákokkal egy barátságos focimeccsel zárták az estét.

A harmadik nap a Magas Tátráé volt a főszerep. Ótátrafüredről, a siklót kipróbálva, kiépített túraútvonalon jutottak el a Tarpataki vízeséshez. A következő cél a Csorba-tó volt, melynek partján sikerült megejteni egy májusi hógolyózást is. A negyedik nap Iglón és Lőcsén jártak, majd a bámulatos Szepesi várhoz túráztak. A kirándulás utolsó napján Kassa városával ismerkedtek, ahol éppen a jéghoki világbajnokság zajlott.

Kalandokkal teli öt nappal a hátuk mögött érkeztek haza vasárnap este. A zuhogó eső után, a már felszárad betonra fáradtan pakolták ki a csomagjaikat, boldogan újságolva élményeiket.

Szóljon hozzá!