artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tavaszi turnéjának berettyóújfalui állomására érkezett ma a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja, mely május 31-ig minden egyes állomásán izgalmas, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott aktivitásokkal támogatja a diákokat abban, hogy minél több szakmát ismerjenek meg, illetve a helyszínen pályaválasztási tanácsadók további hasznos információkkal és nyereményekkel várják a fiatalokat. A roadshow célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a széleskörű továbbtanulási lehetőségeket, és azokat a szakmákat, amelyek érdeklődési körükhöz közel állhatnak és tehetségesnek bizonyulhatnak benne. KÉPGALÉRIA

A helyszínen a tanácsadók egy rövid prezentációval ismertették, hogy miért fontos a pályaorientáció, milyen lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló diákoknak .Ezt követően egy rendhagyó VR aktivitással a résztvevők kipróbálhatták azt a szakmát, amit a legizgalmasabbnak tartanak. Az eszköz segítségével beleleshettek többek között egy autószerelő, egy női szabó vagy épp egy fényképész életébe. A virtuális szakmaválasztásra minden résztvevőnek 8 perc állt a rendelkezésére és a folyamatban hoszteszek segítettek. Az aktivitásban résztvevők megpörgethették a Szakmavilág szerencsekerekét, és többek között hátizsákot, fülhallgatót vagy pendrive-ot nyerhettek. A várakozók pedig egyedi kézműves aktivitásokban kipróbálhatták magukat más szakmákhoz kapcsolódóan.

Szakmavilág roadshow Berettyóújfaluban 05Szakmavilág roadshow Berettyóújfaluban 14

A való világba visszatérve a fiatalokat a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara további érdekes programjai és ajándékai várták. A Kamara szervezésében hegesztő és autófényező szimulátorokat próbálhattak ki, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum iskoláinak köszönhetően számos szakmával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Így 3D nyomtatóval nyomtathattak, kovácsolhattak, árulhattak, festhettek, robotot programozhattak, vagy akár házat építhettek, de részt vehettek az újraélesztés gyakorlásában illetve a babaklinika működtetésében is.
2019-ben új elemmel egészült ki a kamionos roadshow, és több mint 20 helyszínen Dr. Kenderfi Miklós egyetemi docens szakmai vezetésével, valamint a területi kamarák pályaválasztási szakértőivel rendhagyó szülői értekezletekkel várják az anyukákat és apukákat. Többek között olyan kérdésekre kaphatnak választ, hogy segíthetik gyermeküket a pályaválasztásban, mi kell ahhoz, hogy sikeres felnőttek legyenek, hogyan érhetik el céljaikat, hogyan ismerhetik fel, milyen terület passzol gyermekükhöz a leginkább.
Berettyóújfaluban 2019. április 8 -án a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ad otthont az eseménynek.

Szakmavilág roadshow Berettyóújfaluban 48

 

You have no rights to post comments