artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület történelmi vetélkedőt szervezett a berettyóújfalui általános iskolások részére 2018. december 17-én, melynek helyszíne a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola volt. KÉPGALÉRIA

Kapornai Judit a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója örömét fejezte ki a civil kezdeményezés kapcsán, amely Kádár vitéz emlékét idézi korhű jelmezekkel, korabeli játékokkal, versenyelemekkel ötvözve, élményszerűbbé téve ezzel a diákok számára a történelmi ismeretek elsajátítását. 

Tóth Sándor, az egyesület tagja elmondta, elsősorban 5-6. osztályosok jelentkezését várták a versenyre, ugyanis abból a tananyagból állították össze a tesztet, amit ők már tanultak. A kérdőív kitöltése után további hat, többnyire ügyességi feladat várta a diákokat, amelyeket egy középkori lovagnak, vagy apródnak, fegyvernöknek kellett annak idején elvégezni, 7 éves kora után. A gyerekek játékfegyverekkel kipróbálhatták a kardozást, íjazást is. Nyereményként történelmi témájú könyveket ajánlott fel az egyesület, illetve a tankerület is jutalmazta a legjobbalkat.

A vetélkedő célja az volt, hogy az egyesület nyisson a - nagyon hálás . gyermek közönség felé, akik meg is határozzák a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület működését. Az országban egyedüli módon ez az egyesület az, amelyik nem csupán egy korszakra specializálódott, hanem 600 évet ölelnek fel a honfoglalástól egészen Kádár vitéz haláláig.

A rendhagyó verseny az alábbi eredménnyel zárult:

I. helyezett

Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola, Széchenyi István Tagiskolája

Magyar vándorok nevű csapata. A csapat tagjai: Tóth József, Bukk Lóránd, Török Ádám

Felkészítő tanáruk: Varga Mátyás

 

II. helyezett

Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Triumvirátus nevű csapata.

A csapat tagjai:  Ambrus Balázs, Hagymási Levente, Győri Zsombor

Felkészítő tanáruk: Veress Péter

 

III. helyezett

Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Hunyadi Mátyás Általános Iskolája

Időutazók nevű csapata

A csapat tagjai: Csóra László, Harangi Szabolcs, Kósa Bence

Felkészítő tanáruk: Veresné Nagy Andrea

You have no rights to post comments