TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállítást szervezett az Európai Szakképzési Hét alkalmából 2018. november 14-én. KÉPGALÉRIA

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén, vonzóbbá tegye a szakoktatást és szakképzést, melyek színvonalas szakismereteket biztosító oktatást és minőségi munkahelyek betöltését teszik lehetővé. A 47 országban, 1551 programmal zajló eseménysorozathoz kapcsolódott a Berettyóújfalui SZC „SzakmaTúra-Centrumban a Jövő(d)!” elnevezésű, pályaorientációs nyílt napja, mely Hajdúszoboszlón, a városi Sportházban kapott helyet a BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezésében.

A szakképzést bemutató kiállítást hagyományteremtő szándékkal indította útjára a BSZC 2017-ben, azzal az elképzeléssel, hogy minden évben más helyszínen, más Tagintézmény köszönthesse megkülönböztetett figyelemmel a pályaválasztás előtt álló hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat, szüleiket, illetve az általános iskolákból érkező, kíváncsi tanulócsoportokat és kísérőiket.

SzakmaTúra 2018 04SzakmaTúra 2018 05

Pelyhéné Bartha Irén Főigazgató Asszony köszöntötte a megjelenteket, köztük a HBKIK képviseletében Kiss Tímea Tanulószerződéses Tanácsadó Asszonyt, majd nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a szakképzés ma a dinamikusan fejlődő gazdaság ütemét követő, biztos egzisztenciát nyújtó képzési forma. A szakgimnáziumot végző technikusok például mérnökképzésben, vagy a munka világában egyaránt megállják a helyüket. Hozzátette, hogy sok hasonló kiállításon, nyitott kapuk napján, tematikus rendezvényen találkozhatnak a leendő középiskolások a leendő középfokú oktatási intézményekkel. Ismertette továbbá, hogy a Berettyóújfalui SZC sikeresen pályázott és 550 m Ft támogatást nyert a GINOP-6.2.3-17-00006 „A Szakképzési rendszer átfogó fejlesztése a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum intézményeiben” pályázaton. A projekt keretén belül kötelező tevékenységként szerepel a Digitális Közösségi Alkotóműhelyek létrehozása. A Digitális Közösségi Alkotóműhely egy olyan speciális oktatási tér, amelyben a projekt alapú oktatás, saját motivációból eredő kísérletezés zajlik. Egymással kombinálható módon jelen vannak többek között a 3D nyomtatás, robotépítés, lézervágás, CNC megmunkálás.

SzakmaTúra 2018 17SzakmaTúra 2018 50

A nyitóbeszédet követően színpadi produkciók színes kavalkádját mutatták be a 13 tagintézményben tanuló diákok, leendő szakmájukban rejlő szépségekre, vagy éppen kihívásokra irányítva a figyelmes közönség tekintetét. Az érdeklődők láthattak divatbemutatót, munkaruházati, illetve, kézzel készített textiltermékekből egyaránt. Az egészségügyis lányok újraélesztési technikákat tanítottak, míg a rendészek önvédelmi fogásokkal, intézkedéstaktikai műveletek végrehajtásával és látványos töréstechnikai bemutatókkal népszerűsítették választott szakmájukat. Művészeti élményben is részesültek a látogatók, hiszen reneszánsz muzsika, énekelőadás és egy csodálatos gitárszóló emelte ünnepivé hangulatot, a mozogni vágyók pedig a sport-tagozatos diákokkal zumbázva lazíthatták el izmaikat.

A 836 regisztrált látogató két turnusban vehette birtokba a csarnokot. A 13 kiállító tagintézmény standjait elözönlötték az érdeklődő gyermekcsoportok, akik interaktív módon szerezhettek ismereteket érdeklődési köreiknek megfelelően.

SzakmaTúra 2018 34SzakmaTúra 2018 35

Csak néhány látnivaló a sok közül – a teljesség igénye nélkül:

  • Lego Robot bemutató
  • Hegesztő szimulátor bemutató
  • Virtuális iskolabejárás
  • 3D nyomtatás, térbeli tervezés
  • CNC megmunkálás
  • Okosház – Arduino eszközzel, interaktív informatikai bemutató
  • Virágkötészeti kreatívkodás,
  • Alkoholmentes koktélkészítés, mézeskalácskészítés, gyümölcskavalkád
  • Vércukorszintmérés, kötözés
  • Kőműves szerszámok bemutatója, kreatív építészeti bemutató

A Berettyóújfalui SZC Centrum Totó játékát helyesen kitöltő gyerekek ajándékcsomagokat kaptak elismerésül. A rendkívül jó atmoszférájú, zsibongó esemény hangulatát fokozta tombolasorsolásunk is, a szerencsés nyertesek értékes csomagokkal térhettek haza.

A Berettyóújfalui SZC „SzakmaTúra-Centrumban a Jövő(d)!” kiállítása nagy érdeklődés mellett zajlott és zárult, bizakodva, hogy a térség jövendőbeli szakemberei Tagintézményeinkben indulnak el egy hosszú és sikeres életpálya felé.

Szóljon hozzá!