artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállítást szervezett az Európai Szakképzési Hét alkalmából 2018. november 14-én. KÉPGALÉRIA

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén, vonzóbbá tegye a szakoktatást és szakképzést, melyek színvonalas szakismereteket biztosító oktatást és minőségi munkahelyek betöltését teszik lehetővé. A 47 országban, 1551 programmal zajló eseménysorozathoz kapcsolódott a Berettyóújfalui SZC „SzakmaTúra-Centrumban a Jövő(d)!” elnevezésű, pályaorientációs nyílt napja, mely Hajdúszoboszlón, a városi Sportházban kapott helyet a BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezésében.

A szakképzést bemutató kiállítást hagyományteremtő szándékkal indította útjára a BSZC 2017-ben, azzal az elképzeléssel, hogy minden évben más helyszínen, más Tagintézmény köszönthesse megkülönböztetett figyelemmel a pályaválasztás előtt álló hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat, szüleiket, illetve az általános iskolákból érkező, kíváncsi tanulócsoportokat és kísérőiket.

SzakmaTúra 2018 04SzakmaTúra 2018 05

Pelyhéné Bartha Irén Főigazgató Asszony köszöntötte a megjelenteket, köztük a HBKIK képviseletében Kiss Tímea Tanulószerződéses Tanácsadó Asszonyt, majd nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a szakképzés ma a dinamikusan fejlődő gazdaság ütemét követő, biztos egzisztenciát nyújtó képzési forma. A szakgimnáziumot végző technikusok például mérnökképzésben, vagy a munka világában egyaránt megállják a helyüket. Hozzátette, hogy sok hasonló kiállításon, nyitott kapuk napján, tematikus rendezvényen találkozhatnak a leendő középiskolások a leendő középfokú oktatási intézményekkel. Ismertette továbbá, hogy a Berettyóújfalui SZC sikeresen pályázott és 550 m Ft támogatást nyert a GINOP-6.2.3-17-00006 „A Szakképzési rendszer átfogó fejlesztése a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum intézményeiben” pályázaton. A projekt keretén belül kötelező tevékenységként szerepel a Digitális Közösségi Alkotóműhelyek létrehozása. A Digitális Közösségi Alkotóműhely egy olyan speciális oktatási tér, amelyben a projekt alapú oktatás, saját motivációból eredő kísérletezés zajlik. Egymással kombinálható módon jelen vannak többek között a 3D nyomtatás, robotépítés, lézervágás, CNC megmunkálás.

SzakmaTúra 2018 17SzakmaTúra 2018 50

A nyitóbeszédet követően színpadi produkciók színes kavalkádját mutatták be a 13 tagintézményben tanuló diákok, leendő szakmájukban rejlő szépségekre, vagy éppen kihívásokra irányítva a figyelmes közönség tekintetét. Az érdeklődők láthattak divatbemutatót, munkaruházati, illetve, kézzel készített textiltermékekből egyaránt. Az egészségügyis lányok újraélesztési technikákat tanítottak, míg a rendészek önvédelmi fogásokkal, intézkedéstaktikai műveletek végrehajtásával és látványos töréstechnikai bemutatókkal népszerűsítették választott szakmájukat. Művészeti élményben is részesültek a látogatók, hiszen reneszánsz muzsika, énekelőadás és egy csodálatos gitárszóló emelte ünnepivé hangulatot, a mozogni vágyók pedig a sport-tagozatos diákokkal zumbázva lazíthatták el izmaikat.

A 836 regisztrált látogató két turnusban vehette birtokba a csarnokot. A 13 kiállító tagintézmény standjait elözönlötték az érdeklődő gyermekcsoportok, akik interaktív módon szerezhettek ismereteket érdeklődési köreiknek megfelelően.

SzakmaTúra 2018 34SzakmaTúra 2018 35

Csak néhány látnivaló a sok közül – a teljesség igénye nélkül:

  • Lego Robot bemutató
  • Hegesztő szimulátor bemutató
  • Virtuális iskolabejárás
  • 3D nyomtatás, térbeli tervezés
  • CNC megmunkálás
  • Okosház – Arduino eszközzel, interaktív informatikai bemutató
  • Virágkötészeti kreatívkodás,
  • Alkoholmentes koktélkészítés, mézeskalácskészítés, gyümölcskavalkád
  • Vércukorszintmérés, kötözés
  • Kőműves szerszámok bemutatója, kreatív építészeti bemutató

A Berettyóújfalui SZC Centrum Totó játékát helyesen kitöltő gyerekek ajándékcsomagokat kaptak elismerésül. A rendkívül jó atmoszférájú, zsibongó esemény hangulatát fokozta tombolasorsolásunk is, a szerencsés nyertesek értékes csomagokkal térhettek haza.

A Berettyóújfalui SZC „SzakmaTúra-Centrumban a Jövő(d)!” kiállítása nagy érdeklődés mellett zajlott és zárult, bizakodva, hogy a térség jövendőbeli szakemberei Tagintézményeinkben indulnak el egy hosszú és sikeres életpálya felé.

You have no rights to post comments