precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 12. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros zöldborsóleves nokedlivel

Sertésszelet stroganoff raguval, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Tejfölös szelet tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

2018. november 6-án mintakórtermet adtak át a BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziumában, amely az ott tanulók gyakorlati képzését fogja segíteni. KÉPGALÉRIA

Mihucz Sándorné tagintézmény-vezető az átadón köszönetét fejezte ki mind a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum, mind Berettyóújfalu Város Önkormányzata és nem utolsó sorban a munkában résztvevő dolgozók segítségéért. Kihangsúlyozta, a kórterem és az ott megtalálható eszközök azt a célt szolgálják, hogy a kórházi, klinikumi gyakorlat előtt, kórházi környezetet reprodukáló helyzetekben készülhessenek fel a tanulók az alapvető ápolási műveletek elvégzésére, mely nagyban javítja a képzés színvonalát.

Tóthné Farkas Piroskától, az intézmény egészségügyi tagozatának vezetőjétől megtudtuk, a közel 8 millió forintos beruházás révén négy csoportba sorolható eszközökkel történhet a gyakorlati oktatás. A berendezési tárgyak ápolási munkakörnyezetet prezentálnak, ilyenek pl.: székek, tároló szekrények, ágyak. Második csoportba tatoznak a mintakórteremben található betegágyak tartozékai: oldalrács, hidraulikus betegemelő, a kórteremben végezhető beavatkozások izolációját biztosító paraván.

Mintakórtermet avattak 08Mintakórtermet avattak 05

Harmadig csoport a klinikumi tantárgyak oktatására szolgáló szemléltető eszközök (pl. koponya, hajlítható gerincoszlop, terhességi modell, multifunkcionális kar, katéterező szettek). Az eszközök negyedik csoportja a 2017-2018-as tanévben beindított gyakorló mentőápolói képzés igényét fedi le. A betegszállítás és a szállítás alatti betegrögzítés során alkalmazhatók (hordágyak, hevederek, rögzítők), valamint a légút biztosítás, inkubálás eszközei és a defibrillátor is ide tartozik. A felsorolt eszközök egyrészt az oktatásban, másrészt a vizsgaszituációk gyakorlásában jelentenek nagy segítséget.

Mintakórtermet avattak 17Mintakórtermet avattak 18

Halászné Szilágyi Gyöngyi, a Gróf Tisza István Kórház ápolási igazgatója örömét fejezte ki, hogy ezen beruházás révén még magasabb színvonalú gyakorlati képzésben részesülhetnek a tanulók, ezáltal biztosított a kórház számára a megfelelő szaktudással rendelkező utánpótlás, amely még szorosabbá és eredményesebbé teszi a két intézmény között eddig is jól működő kapcsolatot.

Szóljon hozzá!