artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. november 6-án mintakórtermet adtak át a BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziumában, amely az ott tanulók gyakorlati képzését fogja segíteni. KÉPGALÉRIA

Mihucz Sándorné tagintézmény-vezető az átadón köszönetét fejezte ki mind a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum, mind Berettyóújfalu Város Önkormányzata és nem utolsó sorban a munkában résztvevő dolgozók segítségéért. Kihangsúlyozta, a kórterem és az ott megtalálható eszközök azt a célt szolgálják, hogy a kórházi, klinikumi gyakorlat előtt, kórházi környezetet reprodukáló helyzetekben készülhessenek fel a tanulók az alapvető ápolási műveletek elvégzésére, mely nagyban javítja a képzés színvonalát.

Tóthné Farkas Piroskától, az intézmény egészségügyi tagozatának vezetőjétől megtudtuk, a közel 8 millió forintos beruházás révén négy csoportba sorolható eszközökkel történhet a gyakorlati oktatás. A berendezési tárgyak ápolási munkakörnyezetet prezentálnak, ilyenek pl.: székek, tároló szekrények, ágyak. Második csoportba tatoznak a mintakórteremben található betegágyak tartozékai: oldalrács, hidraulikus betegemelő, a kórteremben végezhető beavatkozások izolációját biztosító paraván.

Mintakórtermet avattak 08Mintakórtermet avattak 05

Harmadig csoport a klinikumi tantárgyak oktatására szolgáló szemléltető eszközök (pl. koponya, hajlítható gerincoszlop, terhességi modell, multifunkcionális kar, katéterező szettek). Az eszközök negyedik csoportja a 2017-2018-as tanévben beindított gyakorló mentőápolói képzés igényét fedi le. A betegszállítás és a szállítás alatti betegrögzítés során alkalmazhatók (hordágyak, hevederek, rögzítők), valamint a légút biztosítás, inkubálás eszközei és a defibrillátor is ide tartozik. A felsorolt eszközök egyrészt az oktatásban, másrészt a vizsgaszituációk gyakorlásában jelentenek nagy segítséget.

Mintakórtermet avattak 17Mintakórtermet avattak 18

Halászné Szilágyi Gyöngyi, a Gróf Tisza István Kórház ápolási igazgatója örömét fejezte ki, hogy ezen beruházás révén még magasabb színvonalú gyakorlati képzésben részesülhetnek a tanulók, ezáltal biztosított a kórház számára a megfelelő szaktudással rendelkező utánpótlás, amely még szorosabbá és eredményesebbé teszi a két intézmény között eddig is jól működő kapcsolatot.

You have no rights to post comments