precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 12. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros zöldborsóleves nokedlivel

Sertésszelet stroganoff raguval, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Tejfölös szelet tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

2018. október 26-án került megrendezésre második alkalommal a Csibetábor az Arany János Gimnáziumban. KÉPGALÉRIA

Nagy Ilona Éva tanárnő, Diák Önkormányzat vezető, Benkő Bence, a Diák Önkormányzat elnöke és Boros Eszter Diák Önkormányzati tag szervezésével nagyjából 60 nyolcadikos vehetett részt a kreatív programokban. Kilenc csapatba kerültek a diákok, minden csapatot egy, vagy két gimnáziumi tanuló vezetett. A főcsibék száma 30 fő volt.

A kiscsibék 7 helyszínen tesztelték tudásukat vagy hagyatkoztak egymásra.  Az első helyszín nem más volt, mint Arany János szobra az iskola előtt, ahol szappanbuborékokat kellett egy ceruzával kipukkasztani.

A második helyszín a Vass Jenő Bölcsőde. A gyerekek kaptak egy-egy matematikai egyenletet, amit nem nézhettek meg. A homlokukhoz kellett rakniuk és a társuknak meg kellett oldaniuk, majd sorrendbe állniuk.

A harmadik állomás a Sinka István utcán lévő két híd volt. Itt a csapatoknak tíz labdával kellett célba dobniuk egy vödörbe.

Csibetábor az Aranyban 05Csibetábor az Aranyban 10

A negyedik feladathoz a gimnázium kis pályáját jelölték ki. A csapatoknak két labdával kellett tekézniük és annyi palackot feldönteniük, amennyit csak tudtak.

Az ötödik helyszín a gimnázium nagy pályája volt. A csapatokból egy embernek bekötötték a szemét és másfél perc alatt tíz kis gumilabdát kellett megtalálnia, a csapat többi tagjának pedig irányítania kellett anélkül, hogy hozzáérnének.

A hatodik állomáson magyarra lefordított dalokat kellett felismerni. A helyszín az iskola díszudvara volt.

A hetedik feladatot az aulában kellett teljesíteni. A csapat miden tagjának lapokat kellett felfordítania ceruzák és vonalzók használatával.

A napnak korántsem volt vége. Ezután következett a tánctanítás: nem mást tanítottak be, mint a macarena táncot, amiről az Arany híres és amit minden év elején az elsősök előadnak.

Csibetábor az Aranyban 20Csibetábor az Aranyban 40

A tánctanítás után következett a karaokézás, ami a vetélkedőbe is beleszámított pontozásilag. Minden csapat elvonult és telefonon kerestek egy zeneszámot, amit megtanultak és előadtak. Látván, ahogy a nyolcadikosok élvezik az éneklést, a csoportvezetők is összeálltak és előadtak egy számot.

Utána mindenki leült pihenni és ízletes házi kenyérlángossal pótolhatták a feladatok során elhasznált rengeteg energiát.

Ezt követte a vetélkedő, ami sok érdekes és elgondolkodtató feladatot tartalmazott. Majd a szervezők összesítettek és kiosztották az okleveleket.

Kint a díszudvaron még várta a diáksereget a Bajnóca Néptánc Együttes által szervezett táncház, ahol a táncosokkal közösen remekül érezték magukat.

A „csibék” saját elmondásuk szerint nagyon élvezték az egynapos tábort és kedvet kaptak ahhoz is, hogy jövőre igazi „aranyos” diákok legyenek majd.

Szóljon hozzá!