artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja minden évben versenyt hirdet az eTwinning programban résztvevő magyar pedagógusok számára. A verseny elsődleges célja, hogy megismertessék az óvodák és iskolák eTwinninges munkáját, valamint elismerésben részesítsék a pedagógusok és diákcsoportok eredményes együttműködését. A versenyre jelentkezés feltétele, hogy projekt elnyerje a Nemzeti Minősítést (Quality Label). A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Look-Cook-Book pályázata 2018. június 13-án nyerte el Nemzeti Minősítést. Ezután jelentkeztünk a versenyre, hogy csapatunk részt vehessen az eTwinning Magyarország Versenyen. - Baloghné Szigeti Julianna felkészítő, eTwinning koordinátor írása

Az online válogató után a versenynapon 12 csapat mutathatta be a projektjét. Minden csapatnak 20 perc állt rendelkezésére, ahol elsősorban a diákok mutatták be a projekteket tanáraik segítségével, ehhez bármilyen eszközt használhattunk.

A program 10 órakor kezdődött a Bara Hotelben, a résztvevők teljes ellátást kaptak. A szállás és vacsora szintén a Bara Hotelben volt. Mi a felső tagozatos kategóriában versenyeztünk, ahová már csak 4-5 csapatot szoktak behívni. A délelőtt folyamán harmadikként kerültünk sorra. A bemutatónk összefoglalta és bemutatta mindazt a tevékenységet, amit az előző tanév folyamán folytattunk a külföldi partneriskolákkal a program sikeres megvalósítása érdekében. Ugyanúgy, mint tavaly, most is a második helyen végzetek iskolánk hetedik „a” osztályos tanulói.

eTwinning 2eTwinning 3

A versenyt szakértők és/vagy NSS tagok zsűrizték, akik a helyszínen pontozták a csapatokat és szükség esetén további kérdéseket tettek fel a diákoknak. A zsűritagok egyénileg pontoztak, a pontszámok végül összeadódtak. Az értékelés a Központi Szolgáltató Pont által kidolgozott szempontrendszer alapján történt.

Este csináltunk egy kis városnézést a budai oldalon, megcsodáltuk Budapestet a Gellért hegyről, a békésen hömpölygő Dunát a lemenő nap fényében. Az északi oldalon, a Grúber József-víztározó oldalán a csodás budapesti kilátás mellett elidőztünk egy egyedülálló látványosság, a Filozófiai kert nyolc alakos szoborcsoportjánál. A sajátos kompozíció, mely az egymás iránti toleranciát és a békés egymás mellett élést szimbolizálja, a világvallások jelentős alakjait és vezetőit ábrázolja. Néhány méterre a szobroktól, közvetlenül a víztározó felett még megnéztük Buda királyfi és Pest királykisasszony szoborpárját.

eTwinning 4

A kétnapos rendezvény második napját a Csodák Palotájában, az eTwinning Gyereknapon töltöttük. A „CSOPA” által kínált programokon kívül - körmozi és 5D mozi - betekintést nyerhettünk a Pályaorientációs tudományfesztiválba is.

Köszönjük a szervezőknek, az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont munkatársainak ezt a csodás két napot!

You have no rights to post comments