precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 13. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös tökleves

Sajtos sonkakrémmel besütött csirkemell, kukoricás rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Brokkoli krémleves

Sült oldalas krumplival

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja minden évben versenyt hirdet az eTwinning programban résztvevő magyar pedagógusok számára. A verseny elsődleges célja, hogy megismertessék az óvodák és iskolák eTwinninges munkáját, valamint elismerésben részesítsék a pedagógusok és diákcsoportok eredményes együttműködését. A versenyre jelentkezés feltétele, hogy projekt elnyerje a Nemzeti Minősítést (Quality Label). A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Look-Cook-Book pályázata 2018. június 13-án nyerte el Nemzeti Minősítést. Ezután jelentkeztünk a versenyre, hogy csapatunk részt vehessen az eTwinning Magyarország Versenyen. - Baloghné Szigeti Julianna felkészítő, eTwinning koordinátor írása

Az online válogató után a versenynapon 12 csapat mutathatta be a projektjét. Minden csapatnak 20 perc állt rendelkezésére, ahol elsősorban a diákok mutatták be a projekteket tanáraik segítségével, ehhez bármilyen eszközt használhattunk.

A program 10 órakor kezdődött a Bara Hotelben, a résztvevők teljes ellátást kaptak. A szállás és vacsora szintén a Bara Hotelben volt. Mi a felső tagozatos kategóriában versenyeztünk, ahová már csak 4-5 csapatot szoktak behívni. A délelőtt folyamán harmadikként kerültünk sorra. A bemutatónk összefoglalta és bemutatta mindazt a tevékenységet, amit az előző tanév folyamán folytattunk a külföldi partneriskolákkal a program sikeres megvalósítása érdekében. Ugyanúgy, mint tavaly, most is a második helyen végzetek iskolánk hetedik „a” osztályos tanulói.

eTwinning 2eTwinning 3

A versenyt szakértők és/vagy NSS tagok zsűrizték, akik a helyszínen pontozták a csapatokat és szükség esetén további kérdéseket tettek fel a diákoknak. A zsűritagok egyénileg pontoztak, a pontszámok végül összeadódtak. Az értékelés a Központi Szolgáltató Pont által kidolgozott szempontrendszer alapján történt.

Este csináltunk egy kis városnézést a budai oldalon, megcsodáltuk Budapestet a Gellért hegyről, a békésen hömpölygő Dunát a lemenő nap fényében. Az északi oldalon, a Grúber József-víztározó oldalán a csodás budapesti kilátás mellett elidőztünk egy egyedülálló látványosság, a Filozófiai kert nyolc alakos szoborcsoportjánál. A sajátos kompozíció, mely az egymás iránti toleranciát és a békés egymás mellett élést szimbolizálja, a világvallások jelentős alakjait és vezetőit ábrázolja. Néhány méterre a szobroktól, közvetlenül a víztározó felett még megnéztük Buda királyfi és Pest királykisasszony szoborpárját.

eTwinning 4

A kétnapos rendezvény második napját a Csodák Palotájában, az eTwinning Gyereknapon töltöttük. A „CSOPA” által kínált programokon kívül - körmozi és 5D mozi - betekintést nyerhettünk a Pályaorientációs tudományfesztiválba is.

Köszönjük a szervezőknek, az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont munkatársainak ezt a csodás két napot!

Szóljon hozzá!