TELEKOM BANNER

virag

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatél

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 19. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

Tejszínes, gombás karajszelet, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Natúr csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

Napi menü:

Köménymagleves

Töltött paprika

veradas

koboreb

  viastein

 TELEKOM BANNER

Fotó: Fazekas István

A béren kívüli juttatások egyik eleme az iskolakezdési támogatás. Július 1-től egészen december 31-ig bármikor kérhető a munkáltatótól, és ez alatt az időszak alatt használható fel az utalványokat elfogadó üzletekben.

Iskolakezdési támogatás munkáltató által történő juttatásának szabályai
A munkáltató döntésétől függően támogathatja a munkavállalók gyermekeinek iskolakezdését. E támogatásra a munkáltatóak több lehetősége van, de az egyes lehetőségek adójogi megítélése eltér egymástól.

Béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési támogatás, ha

  • a juttatásban részesülő munkavállaló családi pótlékra jogosult szülő, gyám, a szülővel, gyámmal egy háztartásban élő házastárs, és a gyermeke köznevelési intézmény tanulója, hallgatója és
  • a támogatást a munkáltató a tanév első napját megelőző 60. naptól az év végéig tankönyv, taneszköz, illetve ruházat vásárlásra jogosító utalvány formájában juttatja, valamint
  • a támogatás összege a gyermekenként a minimálbér 30 %-át (33.300 Ft-ot) nem haladja meg.
    E kedvezményes adózás alá eső juttatást mindkét szülő kaphatja még abban az esetben is, ha a szülők egy munkahelyen dolgoznak.

Az utalvány értékének 1,19-szerese után a munkáltatónak 15%-os jövedelemadó és 14 %-os mértékű ehó fizetési kötelezettsége keletkezik (az éves keretösszeget nem vizsgálva).

Amennyiben a munkáltató az iskolakezdési támogatást nem tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására jogosító utalvány formájában juttatja (mert például a támogatás elszámolását a munkáltató nevére szóló számla ellenében téríti meg a dolgozóknak vagy pénzben juttatja), akkor az nem minősülhet béren kívüli juttatásnak.

Ha a munkáltató az iskolakezdési támogatást nem utalvány formájában, hanem a tanévkezdéshez szükséges felszerelések értékét a vállalkozás nevére szóló számla ellenében téríti meg a dolgozóknak, akkor a juttatás egyes meghatározott juttatásnak minősül, feltéve, ha a juttatás körülményei megfelelnek az Szja tv. 70. §-ban foglalt feltételeknek.

E juttatási forma után a vásárlás értékének 1,19-szerese után a munkáltatónak 15 % jövedelemadó és 27 % ehó fizetési kötelezettsége keletkezik.

Amennyiben a munkáltató pénz formájában adja az iskolakezdési támogatást, akkor a támogatás összegét a dolgozó munkaviszonyból származó jövedelmének kell tekinteni, mely után mind a munkáltatónak mind pedig a munkavállalónak közteher fizetési kötelezettsége keletkezik.

Forrás: adozasitanacsadas.hu

Szóljon hozzá!