precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 12. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros zöldborsóleves nokedlivel

Sertésszelet stroganoff raguval, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Tejfölös szelet tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

2018. augusztus 22-től augusztus 24-ig került megrendezésre a Verébtábor az Arany János Gimnáziumban. A résztvevők száma idén is meghaladta a 100 főt. A verebek összesen 81-en voltak, 11 csoportba osztották be őket. KÉPGALÉRIA

Első nap

Reggel nyolcra jöhettek regisztrálni a kicsik, majd lepakolhattak, az iskola tornatermében volt a szállásuk. Egy rövid felfrissülés után a csapatok megismerkedhettek a nyelvoktatással az iskolában. Az ezt követő program az iskola bemutatása volt a főverebekkel. Miután mindenki visszatért az iskola aulájába, a csapatokból kiváltak azok az emberek, akik egy osztályba fognak járni és leendő osztályfőnökeikkel elvonultak egy terembe, ismerkedés céljából. Egy rövid késéssel a vetélkedő is elkezdődhetett. A tíz feladatból azonban csak kilencre jutott idén idő. A feladatok közt volt csatakiáltás megírása, éneklés, zászlótervezés, táncolás. Este hat órától vacsorázni indultak a csapatok, majd készültek az esti programokra, ami táncház, tábortűz, és egy új programmal is várták a diákokat, ami nem más volt, mint a szumózás.

Verébtábor 2018 03Verébtábor 2018 08

Második nap

A reggeli torna levezetéseként volt, aki fogócskázott volt, aki pedig önként futott egy Radnóti kört a főverebek kíséretével. A reggeli elfogyasztása után a csapatok kis késéssel elindultak a városba a feladatokért. Az első feladat gyorsaságot vett igénybe: egy kislabdát kellett hátra adni egymás lába között. A második feladat 3 percen át tartott, pattogatott kukoricát kellett egyik tálból a másikba átvinni egy szívószál segítségével. A következő állomás a Bihari Múzeum volt, a gyerekek a kiállítótermekben kezdtek, majd onnan a múzeum előtti emlékműnél folytatták. A következő állomás Kádár Vitéz szobra volt, ahol a szoborral kapcsolatos kérdésekre adtak válaszokat. Az utolsó állomás a múzeumi feladatok közül a mozival volt kapcsolatos.

Verébtábor 2018 15Verébtábor 2018 20

A feladatok teljesítése után az iskolában még három feladattal várták a verebeket. Az iskolában lévő feladatok közül az egyik egy szó körülírása és kitalálása volt, utána egy tesztet kellett kitölteniük a legjobb tudásuk szerint, az utolsó feladatban pedig egy modern magyar slágert fordítottak le angolra, majd magyarra, németre, és vissza magyarra a Google fordítóval. Miután az összes csapat befejezte az akadályversenyt, pihenés majd az ebéd következett. Az ebéd után a csapatok kimentek a strandra. Sajnos, nem sokat lehettek ott, mert az eső eleredt. Nem volt más választásuk, minthogy megvárták, hogy az eső elálljon és visszamentek az iskolába. A kiserdőben a számháború elmaradt, de pár főveréb úgy gondolta, hogy az iskola adta lehetőséget kihasználva, ott fognak számháborúzni. Eközben a DJ-k előkészítették az aulát az esti discora, ami a tavalyihoz képest jobb volt, idén biztosítottak fényeket is.

Verébtábor 2018 32Verébtábor 2018 42

Harmadik nap

Reggel a torna és a rendrakás után a kisvonatozáson volt a sor. Két csoportban utazták körbe a várost. Miután mindenki visszaért a vonatozásból, kiosztották az okleveleket a tábor legjeinek és a főverebeknek. Kihirdették a győztes csapatot, majd könnyes búcsút vettek egymástól, bár a viszontlátás nincs olyan messze…

A megkérdezettek alapján az új kilencedikesek nagyon élvezték a tábort. A szervezők szeretettel várják a diákokat jövőre is, nagy lelkesedéssel és új programokkal készülnek.  

Szóljon hozzá!