artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2017. október 27-én került megrendezésre az első Csibetábor az Arany János Gimnázium életében. KÉPGALÉRIA

Nagy Ilona Éva tanárnő, Diák Önkormányzat vezető, Szabó Anett, a Diák Önkormányzat elnöke és Tikos Valéria, Diák Önkormányzati tag szervezésével 97 nyolcadikos vehetett részt a kreatív programokban. Tíz csapatba kerültek a diákok, minden csapatot egy, vagy két gimnáziumi tanuló vezetett. A főcsibék száma 28 fő volt. A regisztráció reggel 8.00 órától 8.30-ig volt.

A kiscsibék 10 helyszínen tesztelték tudásukat, vagy hagyatkoztak egymásra.  Az első helyszín nem más volt, mint Arany János szobra, az iskola előtt, ahol a költő életéről szóló kvízt kellett kitölteniük. A gyerekeknek semmiféle segédeszköz nem volt megengedve, így csak a saját, illetve egymás tudására támaszkodhattak. A kvízt, egy-két cseles kérdés kivételével, remekül meg tudták oldani.

A második helyszín a katolikus templom volt. Ezen a helyszínen egy labirintusból kellett csapatmunkával kijutni.

csibetábor az aranyban 01csibetábor az aranyban 05

A harmadik állomás a Vass Jenő Bölcsőde és Óvoda volt. Felsorakoztak egymásnak háttal a csapattagok és az első ember kapott egy labdát. Ezt a labdát hátra kellett adogatni időre, majd amint elérte a leghátsó embert, előre futva kezdődhetett újra a feladat. Addig kellett csinálniuk, amíg az eredeti sor vissza nem állt.

A negyedik feladathoz a Nadányi Zoltán Művelődési Központ volt kijelölve. A feladat a Villám-activity nevet kapta.  2 perc alatt egy embernek körül kellett írnia 6 szót, a társaiknak pedig ki kellett találniuk őket. Egy szó egy pontot ért.

Az ötödik helyszín a Bihar Termálliget volt, ahol zeneszámokat kellett felismerniük. A főcsibék próbáltak könnyű feladatokat adni, hogy modern illetve régebbi számokat játszottak le, de így se volt maximum pontszám, mert a régebbi számoknál megakadtak.

csibetábor az aranyban 07csibetábor az aranyban 08

A hatodik állomáson a bizalomra fektették a hangsúlyt. A helyszín a Népliget játszótere volt. A csapatokból 3 főre volt szükség, akiknek egymás után bekötötték a szemét és a játszótér területén belül elrejtettek egy tárgyat. A csapat többi tagjának szóban kellett irányítani a társukat.

A hetedik feladat a közeli Csónakázó-tó szigetén volt. Ebben a feladatban a diákok memóriáját tesztelték. Kaptak egy mondatot, amit meg kellett jegyezni, majd továbbmondani a szomszédos társuknak.

A nyolcadik helyszín a gimnázium hátsó udvara volt. Itt öt hullahopp karika volt a földön, kaptak egy medicinlabdát, amit bele kellett dobni a karikákba. Minden diák kétszer dobott.

A kilencedik feladat gyorsaságot és pontosságot igényelt, ugyanis a lehető leggyorsabb módon kellett kirakni egy puzzle-t az iskola díszudvarán.

csibetábor az aranyban 16csibetábor az aranyban 29

Végül az aulában egy marék rizst kellett megszámolni és, hogy annyira ne legyen egyszerű, háttérzenét is raktak be mellé. Így miután megszámolták a rizst, két kérdésre kellett válaszolniuk. Az első, hogy hány szem rizst kaptak, a második pedig, hogy mi volt a zeneszám címe.

A napnak korántsem volt vége. Ezután következett a tánctanítás: nem mást tanítottak be, mint a macarena táncot, amiről az Arany híres, és amit minden év elején az elsősök előadnak.

A tánctanítás után következett a karaokézás, ami a vetélkedőbe is beleszámított pontozásilag. Minden csapat elvonult és telefonon kerestek egy zeneszámot, amit megtanultak és előadtak. Látván, ahogy a nyolcadikosok élvezik az éneklést, a csoportvezetők is összeálltak és előadtak két számot.

Utána mindenki leült pihenni és ízletes házi kenyérlángossal pótolhatták a feladatok során elhasznált rengeteg energiát.

Ezt követte a vetélkedő, ami sok érdekes és elgondolkodtató feladatot tartalmazott. Majd a szervezők összesítettek és kiosztották az okleveleket.

csibetábor az aranyban 46csibetábor az aranyban 53

Bent a kis tornateremben még várta a diáksereget a Bajnóca Néptáncegyüttes által szervezett táncház, ahol a táncosokkal közösen remekül érezték magukat.

Sajnos az esti tábortűz az eső miatt elmaradt, de néhány kreatív diák leült és gitározással, énekléssel búcsúztak a csibéktől.

A „csibék”, saját elmondásuk szerint nagyon élvezték az egynapos tábort és kedvet kaptak ahhoz is, hogy jövőre igazi „aranyos” diákok legyenek majd.

A gimnázium minden érdeklődőt szeretettel vár a Nyitott Kapuk napjára november 13-14-én.

You have no rights to post comments