artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum rendezésében 2017. június 8-án, 10 órai kezdettel került sor a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Püspökladány) aulájában a „BSZC Csillagai” elnevezésű díjátadó ünnepségre.

A Centrum vezetősége hagyományteremtő szándékkal indította útjára ezt a rendezvényt, melynek keretén belül a tanév során kiemelkedő eredményt elért tanulókat és felkészítő tanáraikat részesítették főigazgatói dicséretben. Petőné Papp Margit tagintézmény-vezető asszony köszöntőjét követően Pelyhéné Bartha Irén főigazgató asszony tartotta meg ünnepi beszédét.

Főigazgató Asszony kiemelte, hogy a mai oktatási intézmények óriási változásokat élnek meg, mindannyian részesei vagyunk egy nagyszabású, a középfokú oktatás jövőjét hosszú évekre pozitívan meghatározó neveléstörténeti átalakulásnak. Ami azonban nem változik, az az egyes tagintézmények szellemisége, értékrendje, a családias, gondoskodó odafigyelés és szeretet, a jövőbe vetett hit, melynek eszköze a gyermekek képességeinek, tudásának, látókörének szélesítése. A középfokú oktatási intézményeknek kiemelkedő jelentősége van a vidéki városok népességmegtartásában, illetve a gazdasági fejlődés ütemét befolyásoló szakemberképzésben, illetve utánpótlásképzésben is.

20170608 102211Kifejtette, hogy az internet segítségével tágul világunk, a kreativitás hihetetlen módon felértékelődik és a  21. századi pedagógiának éppen ezért a tudásépítésre kell fókuszálnia, ami során a diák az információkból létrehoz, felépít valami újat. A díjazott diákoknak, és tanáraiknak ez az alkotó, kreatív munka sikerült kiemelkedően a tanév során. Főigazgató Asszony hozzátette, hogy ennek létrejöttéhez nem elég a nyugodt családi környezet, hanem a helyi városvezetéssel szoros együttműködéssel alakítva a tagintézmények életét, igyekszik a vezetőség a helyi munkaerőpiaci igényekhez igazítani a képzést. A folyamatos párbeszéd és együttműködés kiemelkedő példája a BSZC Csillagai Díjátadó is. Főigazgató Asszony Szent-Györgyi Albert szavaival zárta beszédét: „Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája”. Azaz a köznevelési intézményrendszeren, a tanítás tartalmán, minőségén, korszerűségén múlik az egyén érvényesülése és ezáltal a település, illetve az egész nemzet jövője.

Az ünnepi beszéd után a BSZC Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulóinak színvonalas műsora következett, majd a dicséretek, oklevelek átadására került sor.

A 13 tagintézményből 58 tanuló kapott főigazgatói elismerést és könyvjutalmat, valamint 19 felkészítő tanár vehetett át munkájáért főigazgatói dicsérő oklevelet. A kiemelkedő eredmények a szakképzés széles skáláját ölelték fel, a tagintézmények képzési kínálatában szereplő több szakma jeles tanulója képviseltette magát.

csoportkép

A rendezvényen került sor a Pedagógus Szolgálati Emlékérem átadására is, melyet a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum felterjesztése alapján Balogh Zoltán miniszter úr adományozott 3, a Centrum intézményeiben dolgozó, az oktatás terén legalább 25 éven keresztül kimagasló tevékenységet végzett, nyugállományba vonuló pedagógusnak. Gazsó Lászlóné hajdúböszörményi, Juhász Valéria és Kiss Béláné berettyóújfalui pedagógusok kapták az elismerést.

Az ünnepélyes hangulatú rendezvényt országgyűlési képviselő, polgármester és több település alpolgármestere is megtisztelte jelenlétével.

Terveink szerint az elkövetkezendő években ez a rendezvény a mostanihoz hasonló formában kerül megrendezésre, helyszínül a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum egyik tagintézménye szolgál majd minden esztendőben. A tanulók kimagasló eredményei, sikerei hírül viszik a tagintézmények jó hírét és erősítik a városok közösségének egységét. Hajdú-Bihar megye vidéki városai csak akkor fejlődhetnek dinamikusan tovább, ha a jövő nemzedékei elkövetkezendő életük színteréül majd ezeket a településeket választják.

You have no rights to post comments