artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Berettyó Kulturális Központ által került megrendezésre a XIX. Bihari Számadó Napok 2016. október 14-15-én a berettyóújfalui Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum hat tagintézménye kapott bemutatkozási lehetőséget.

 

A BSZC Arany János Gimnázium, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnázium immár a centrum tagintézményeként vett részt a két napos rendezvényen.

A kiállításon kialakított standjuk a tagiskola rendezvényeiről készített fotók, a képzéseik plakátjai mellett a gimnázium tanulói kivetítő segítségével az érdeklődőknek a laboratóriumukban készült kísérletek felvételeit, valamint mikroszkópos vizsgálatot mutattak be az érdeklődőknek. 

Az egészségügyis tanulók vérnyomás, és vércukorszint méréssel hívták fel a figyelmet az egészségmegőrzésre, és a képzés fontosságára.

A közgazdasági szakmacsoport tanulói számítógépes programokkal szemléltették a gépi könyvelést, valamint a bérszámfejtést, így népszerűsítve az általuk oktatott szakmai tantárgyakat, melyeket az ideérkező diákok tanulhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

A BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma évek óta szintén rendszeres résztvevője a kiállításnak. A szakmacsoportok látványos standokat álmodtak, majd valósítottak meg.

Az informatika szakmacsoport asztalánál a robotirányítást próbálhatták ki a látogatók.

Az oktatás szakmacsoportos tanulók mindkét napon különböző játékokkal várták a gyerekeket, a lufi-hajtogatás volt a sláger.

A vendéglátósok standja idén az egészséges táplálkozás jegyében készült, s ennek megfelelően padlizsánkrémes, ill. körözöttes falatkákkal, aszalt almával kínálták a kíváncsiskodókat.

A közszolgálatosok önvédelmi bemutatója fergetegesre sikerült, a látványos elemekkel tarkított bemutató mögött nagyon sok munka volt.

A rendezvény biztosítását szintén a tagiskola tanulói látták el, Mezei Imre ny.r. őrnagy irányításával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BSZC Eötvös József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája ebben az évben az iskola képzési szerkezetének sokszínűségére helyezte a hangsúlyt.

A képzéseik lépcsőzetes „építkezése” állt a középpontban, hiszen a szakképzési HÍD programból, illetve a duális képzésből indulva a tagiskolában eljuthat a tanuló a másodszakma megszerzéséig és az érettségiig.

A standon a szakmák bemutatása mellett – egy-egy játékos feladattal – kívánták bevezetni az érdeklődőket a szakképzés világába.

Bemutatkozott egyebek mellett a faipar, a villamosipar, a kereskedelem valamint a könnyűipar is.

A stand a Vásárdíj kategóriában második helyezést ért el, köszönet érte a kollégáknak és a diákoknak egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BSZC Bocskai István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma évek óta aktív résztvevője a rendezvénynek kiállítóként és fellépőként egyaránt.

A gondosan berendezett standjukon a látogatók ízelítőt kaphattak oktatott szakmáikról: a kereskedő és rendészeti szakgimnáziumi képzésről, a dísznövénykertész, számítógép-szerelő és karbantartó; szociális gondozó és ápoló szakközépiskolai képzésekről. A szociális gondozó és ápoló diákok vérnyomást és vércukor-szintet mértek. Az informatikusok látvány számítógépe sok csodálkozó tekintetet vonzott.

A rendészeti tanulók fegyelmezett, látványos önvédelmi bemutatója nagy sikert aratott.

 

 

 

 

 

 

 

A BSZC Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskolája és Kollégiuma első ízben vett részt a számadó napokon.

Standjukon a tagintézményben folyó képzések közül a fazekas, a bőrműves, a szőnyegszövő a nemezkészítő szakmákat mutatták be a tanulók által készített eszközök, tárgyak kiállításával.

Számos érdeklődő próbálta ki a szőnyegszövést és megismerkedhetett a bőrművesség fortélyaival.  

A hagyományok őrzése, a népi mesterségek gyakorlása az intézmény legfontosabb küldetése.

A püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola immáron negyedik alkalommal mutathatta be a tagintézményben folyó képzéseket ezen a két napon.

A rendezvényen a gimnáziumi, szakgimnáziumi képzések mellett a szakképzési gyakorlatokon előállított eszközöket tekinthették meg a látogatók, illetve az egyes szakmák gyakorlása során használt gépeket mutatták be és próbálhatták ki a bátrabbak.

Nemes Sándor asztalos gyakorlati oktató ötletes, különböző figurákat ábrázoló emléktárgyak helyszínen történő elkészítésével kápráztatta el az érdeklődőket.

 

 

 

 

 

 

 

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum tagintézményeinek rendkívüli igazgatói munkaközösségi értekezlet keretén belül látogatták meg az immáron XIX. alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású bihari rendezvényt, amely jó alkalmat adott arra, hogy a szakképzést folytató intézmények vezetői és a környék vállalkozói találkozhassanak.

A látogatók betekintést nyerhettek a környék középfokú oktatási intézményeinek a képzési szerkezetébe, a tanulók kipróbálhatták az egyes szakmákat.

Ez a rendezvény nagyban hozzájárul a tanulók sikeres pályaválasztásához, valamint a szakképzés népszerűsítéséhez is, amely a térség gazdasági fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges.

You have no rights to post comments