artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2016. szeptember 9-én tartotta nevelési évindító értekezletét a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde a Járási Hivatal Fráter László termében.

 

 

 

A rendezvényen részt vett Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Porkolábné Áros Mónika, intézményi ügyintéző.

Muraközi István polgármester úr köszöntő beszédében elmondta, hogy az évkezdéshez szükséges feltételeket a fenntartó biztosította. 17 óvodai csoportban ideális csoportlétszámok mellett, rendelkezésre állnak a megfelelő személyi és tárgyi feltételek. A biztonságosabb közlekedés érdekében a bölcsőde, a Rákóczi és a Széchenyi Tagóvoda előtt további parkolóhelyek kerültek kialakításra. Az ehhez szükséges térburkolatot az önkormányzat biztosította a közfoglalkoztatottak által.  Továbbá beszámolt arról, hogy a városi önkormányzat pályázatot nyújtott be az Eszterlánc és a Széchenyi Tagóvoda energetikai fejlesztésére és a Székhely Óvoda újjáépítésére. A pályázat pozitív elbírálása esetén, előreláthatólag 2017 nyarán kezdődhetnek a felújítási munkálatok. A Székhely Óvoda egész közössége a felújított kórházi bölcsőde épületében kap helyet az új óvoda megépítéséig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tájékoztatás után a Bajnóca Néptáncegyüttes Kökörcsin csoportja kedves műsorral nyújtott örömteli perceket a jelenlévőknek.

Ezt követően Gálné Tóth Klára intézményvezető ismertette a nevelési év aktuális feladatait, a törvényi változásokat és a 2016/2017 nevelési év munkatervét.

Beszámolt arról, hogy a Széchenyi tagóvodában 2016. augusztus 1-től Kállainé Kis Éva látja el a vezetői feladatokat. Az intézmény elsődleges céljaként fogalmazta meg a gyermekek mindenekfelett álló érdekeinek tiszteletben tartásával a nyugodt és kiegyensúlyozott légkör biztosítását, a törvényes és színvonalas intézményműködtetést. Hangsúlyozta a gyermekek személyiség fejlesztését, különös tekintettel a tehetséges és a hátrányokkal küzdő gyermekekre. Továbbá kiemelte a szervezet szakmai színvonalának további erősítését, melynek érdekében továbbképzések, konferenciák, szakvizsgák segítik dolgozóink fejlődését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előtérbe helyezte a nevelőtestület kiemelt feladatait, a felkészülést a külső tanfelügyeleti ellenőrzésekre, a minősítésekre és a belső önértékelésre. Az óvodapedagógusok felelősségét hangsúlyozta, hogy a napi tevékenységeikben és az ellenőrzéseknél felkészültségüket, pedagógiai kompetenciájukat, hivatásszeretetüket biztosítsák.

Kihangsúlyozta, hogy a nevelési évre való felkészülés igen nagy körültekintést, jogszabályi hátterek ismeretét igényli a vezetéstől és az alkalmazotti közösségtől is. Törekedni kell arra, hogy minden dolgozó tudása legjavát adva, intézményi céljaink és feladataink elérésében aktív, hatékony, eredményes és elégedett legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Továbbra is számít a szülőkkel való jó kapcsolat megtartására. Alapelv, hogy intézményünk továbbra is vonzó legyen, a gyermekek, szülők és partnereink számára egyaránt.

A szakmai munkaközösségek, munkacsoportok hozzászólásait követően a dolgozók tűz – és munkavédelmi oktatásban részesültek.

A rendezvényt kötetlen beszélgetés, szakmai tapasztalatcsere zárta.

Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde vezetősége

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments