artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Fotó: Tóth László -

Farsangoltak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. - Teberánné Körtvélyesi Éva pedagógus beszámolója

 

 

 

„Itt a farsang, száll a móka,
Lehetsz te is róka, fóka.
S mennyi minden, ami szép,
Öltözzön hát a gyereknép!”

Iskolánkban, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában – a hagyományoknak megfelelően – az idei tanévben is farsangi mulatsággal igyekeztünk távozásra bírni a hideg telet. 2016. február 19-én jelmezbe öltözött gyerekek zsivajától volt hangos az iskola aulája és tornaterme. Mindenki izgatottan várta, hogy elkezdődjön a felvonulás, és talán még izgatottabban találgatta, hogy melyik jelmezben ki rejtőzhetett el.

 

 

 

 

 

 

 

 

Láthattunk királylányokat, hercegnőket, az őket védelmező bátor lovagokat, mesehősöket és a mindennapok fontos szereplőinek (katonának, tanárnak, orvosnak, zenésznek) öltözött gyerekeket. Rácsodálkozhattunk többek között a kézen járó, „fordított” bohócokra, a törpékre, robotokra, boszorkányokra és a jó tündérekre is. A hetedikes ördögfiókákat Erzsike néni varázspálcája intette egy pillanat alatt példás rendre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ötletes jelmezek alaposan feladták a leckét a zsűrinek. A közönség azonban addig sem unatkozott, amíg a (nehéz) döntés megszületett. A jelmezesek felvonulása után egy – Zsuzsa néninek ajánlott – énekszám, majd a 4. a osztály előadása csalt mosolyt az arcokra. A farsang elmaradhatatlan, üde színfoltja minden évben a pedagógusok szereplése. Nem volt ez másként most sem. Az alsós tanító nénik és bácsik fergeteges hangulatú produkcióval szórakoztatták a gyerekekből és érdeklődő szülőkből álló közönséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eredményhirdetés után közös tánccal ért véget a farsangi mulatság. A jó hangulatban eltöltött, vidám délután végén mindenki elégedetten indult haza. Bízunk benne, hogy jövőre legalább ilyen eredményesen búcsúztathatjuk a telet.

A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete nevében: Teberánné Körtvélyesi Éva pedagógus

Fotók: Tóth László -

You have no rights to post comments