artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Iskolánkban, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában október 19-22. között került megrendezésre a Pénz7 elnevezésű program, melynek az volt a célja, hogy hozzájáruljunk a gyerekek pénzügyekben való jártasságának megalapozásához, valamint játékos keretek között megismertessük őket a pénz világával, a pénzügyi kifejezésekkel. - Dorogi Krisztiánné tanító beszámolója

 

A hét első feladata az alsósoknak az új 5 forintos, a felsősöknek pedig az új 1000 forintos megtervezése volt, figyelembe véve a bankjegyek biztonsági elemeit is. Nagyon sok szép, ötletes munka született, melyek közül iskolánk tanulói és pedagógusai szavazással dönthették el, melyik az a három, amelyet a legjobbnak tartanak, szívesen használnák akár a hétköznapokban is. A gyerekek által tervezett pénzek novemberben megtekinthetők a K&H Bank épületében.

Nagy sikere volt a pénzszámláló gépnek is, amit a K&H Bank munkatársai hoztak el iskolánkba. Tanulóink megfigyelhették a gépet működés közben, majd az UV fény alatt világító biztonsági elemeket megvizsgálva meggyőződhettek a bankjegyek valódiságáról is.

 

 

 

 

 

 

 

 


Mind az alsósok, mind a felsősök kitölthették a Bank-Kvíz totót, pénzhasználattal kapcsolatos feladatlapot oldhattak meg, sorversenyen mérhették össze ügyességüket, a hét zárásaként pedig osztályonként 1-1 csapattal „élő társasjátékon” vehettek részt.

A Pénz7 elnevezésű rendezvénysorozaton, vetélkedőkön, az érdekes programokon tanulóink értékes ismeretekkel gazdagodtak, tehették mindezt játékos, szórakoztató formában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezúton mondunk köszönetet a K&H Banknak (Sándor József), az OTP-nek (Bozsódiné Erika), a Generali Biztosítónak (Papp Éva), az Aegon Biztosítónak (Nyeste István) és az Allianz Biztosítónak (Rácz Tiborné), akik a tárgyjutalmakhoz felajánlott támogatásukkal nagyban hozzájárultak a versenyek díjazásához, nagy örömet okozva ezzel a programban résztvevő tanulóknak.

Képgaléria a „Gazdálkodj okosan” témahét a Rákócziban című .

You have no rights to post comments