artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Egyedi fejlesztésbe kezdett a KLIK Berettyóújfalui Tankerülete az intézményeiben tanuló gyermekek számára azért, hogy alapvető képességei minél jobban, nagyobb ütemben fejlődjenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program bevezetését a tankerülethez tartozó intézmények vezetői közösen határozták el. A program finanszírozása az „Esélyt a bihari gyermekeknek” című TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0006 azonosítószámú projekt biztosította.

A projekt lényege az, hogy egy kiindulási állapot felmérését (szövegértés, matematikai alapkompetenciák) követően minden gyermekről, egyéni fejlesztő program alapján dolgoznak a pedagógusok a tanulókkal. A szülők a gyermekek fejlődéséről konkrét tájékoztatást kapnak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fejlesztett területeken hatalmas előrelépés történt. A tanév során folyamatos tapasztalatcserét tartottunk a Berettyóújfalui Arany János Gimnáziummal, mivel ott is hasonló munka folyik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 1. év eredményeinek és tapasztalatainak megvitatására 2015. június 3-án zárókonferenciát tartottunk a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A rendezvényt Muraközi István, Berettyóújfalu Város Polgármestere köszöntötte, kiemelve a kísérlet fontosságát, és Gyökös Zoltán, a projekt támogatását biztosító Bihari Gyerekesély Iroda vezetője nyitotta meg.

A konferencián minden intézmény vezetője ismertette az iskolai szintű eredményeket, tankerületi szintű áttekintést végeztek, és megvitatták a továbbfejlesztés lehetőségeit. A program szakmai segítője Kindrusz Pál, mérés-értékelési szakember, a Debreceni Egyetem oktatója volt. A téma fontosságát mutatja, hogy jelentős számban érdeklődtek a módszer iránt más tankerületekből és más fenntartású intézmények vezetői is megtisztelték jelenlétükkel a fórumot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelen volt Filep Miklós, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Oktatási Osztályának vezetője, Riczu Julianna, a Hajdúböszörményi Tankerület, Köles Krisztina, a Derecskei Tankerület, Szandai Kázmér, a Hajdúszoboszlói Tankerület és Tóth Lajos Árpád, a Nyíradonyi Tankerület igazgatója is, mert a térségünket érintő nagyon fontos kérdéseket vitattunk meg.

A tanulók egyéni fejlődéséről a szülők a bizonyítvánnyal együtt is tájékoztatást kapnak és természetesen jövőre folytatás következik.

Kapornai Judit
tankerületi igazgató

You have no rights to post comments