artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Február a farsang hava. Így van ez a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában is! 2015. február 27-én, pénteken megrendezésre került a már hagyománynak számító farsangi mulatság, amelyet kicsik és nagyok izgatottan vártak. - A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nevelőtestületének beszámolója

 

A vászonlepedőre festett, vagy csoportmunkában kartonlapra „pingált” dekorációt jó előre elkészítették a gyerekek, ezzel is színesítve a télűző mulatságot.

Az alkalomhoz és eseményhez illően, hangulatosan feldíszített tornatermet szinte teljesen megtöltötték a tanulók szülei, családtagjai, az érdeklődő hozzátartozók, akik tetszésüknek hangos tapssal kifejezést adva figyelték az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket.

A megnyitó után jelmezes felvonulással folytatódott a mulatság. Ez a színes kavalkád kitűnő alkalmat biztosított arra, hogy a leendő első osztályosok is betekintést nyerjenek az iskola életébe. A nagycsoportos óvodások is beöltözhettek és felvonulhattak a közönség előtt, amit ajándékkal jutalmaztak a tanító nénik.

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek jelmezei nem voltak hétköznapiak, és különösen örültünk neki, hogy legnagyobb részük nem kölcsönzőből származott, hanem saját kezűleg, otthon készítették. A tanulók egy része igyekezett csatlakozni a „Something from nothing” - Semmiből valamit Comenius projekthez, és újrahasznosítási szempontokat is figyelembe vett jelmeze elkészítése során. A felvonuló jelmezesek ötletességükkel a zsűrit és a közönséget egyaránt ámulatba ejtették. Egymás után léptek be a tornaterembe a szuperhősök, történelmi figurák, mesebeli lények. Volt, aki lovon ülő indiánnak, színpompás pávának, Rubik-kockának, vagy boszorkánynak öltözött, de akadt olyan is, aki pizzának. Eljött hozzánk a rajzfilmhős Gru, aki magával hozta lányait és a minionokat is. Szépen tekergett körbe tornatermünkben a hosszú kínai sárkány. Kannibálok is jártak mulatságunkon. Teli hassal távozhattak tőlünk, mert hatalmas üstjükben egy tanító nénit meg is főztek maguknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

A zsűri tagjainak nehéz dolga volt. Amíg a jelmezek értékeléséről megszületett a döntés, addig a közönséget a gyerekek és a tanítók műsora szórakoztatta.

Láthattuk a Kőleves c. mesét, amelyet a 6.b osztály tanulói angol nyelven adtak elő. Ugyancsak angol tudásukat bizonyították a 4.a osztály tanulói Farm című műsorszámukkal. A „Jégvarázs” c. film nagysikerű betétdalára készített zenés – táncos produkciót a 8.b-től hallhattuk, láthattuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tantestületünk alsós munkaközösségének tagjai A kakas és a pipe c. népmesét játszották el a gyerekek legnagyobb örömére. Az előadás során mindenki nagyon jól szórakozott, a gyerekek pedig csodálkozva és nagy derültség közepette ismertek rá az álarcok mögött tanítóikra.

Köszönjük a résztvevő pedagógusoknak, hogy időt és energiát szántak arra, hogy előadják műsorukat, ezzel is emlékezetessé téve ezt a napot!

A felnőtt produkció után a gyerekek zenés műsorai következtek. A Bon-Bon együttes Szexepilem c. dalát adta elő hatalmas sikerrel iskolánk nemrég alakult zenekara. Ezután a 4.b osztállyal limbózhattunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen nem maradt el a minden felvonuló által türelmetlenül és izgatottan várt eredményhirdetés sem. A zsűri az alsó tagozaton osztályonként, a felső tagozaton pedig egyben értékelte és díjazta a legjobb, legötletesebb jelmezbe bújt gyerekeket.

Farsangi mulatságunk zárásaként néptánccsoportunk bemutatóját nézhettük meg, táncos lábú tanulóink népi gyermekjátékokat adtak elő.

Most már más dolgunk nincs, mint várni a tavaszt, hiszen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói és pedagógusai ezen a jó hangulatú, vidám délutánon mindent megtettek annak érdekében, hogy elűzzék a telet!

Köszönjük!

A farsangi mulatságon készült fotók megtekinthetők az iskola

You have no rights to post comments