artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde alkalmazotti közössége féléves értekezlettel egybekötött karácsonyváró ünnepséget tartott 2014. december 18-án a Járási Hivatal Fráter László termében.

 

 

 

Karácsonyi Köszöntőt hallhattunk a Mezősasi Tagóvoda 3 óvodásától, ezt követően az Eszterlánc tagóvoda óvónői Betlehemes játékot varázsoltak a terembe.

Muraközi István polgármester úr sok szeretettel és tisztelettel köszöntötte az óvoda és bölcsőde nagy családját, a jelenleg is aktív óvodai dolgozókat és a sok évtizedes munka után nyugdíjba vonultakat. Külön örömmel köszönte meg az óvónők Betlehemi előadását. Az elmúlt napok rendezvényein már három generáció Betlehemi bemutatóját láthatta polgármester úr és mindegyiket kiemelkedően szépnek, szívhez szólónak találta. Az önkormányzat és a maga nevében is megköszönte az óvónők, óvodai alkalmazottaknak azt a sok és áldozatos munkát, amit végeznek. Az est műsoraihoz további jó hangulatot és jó ünneplést kívánt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Áldott, békés karácsonyt és eredményekben, egészségben gazdag boldog újévet kívánva zárta köszöntőjét polgármester úr.

Török Istvánné intézményvezető féléves értekezleti beszámolójából és köszöntő beszédéből idézünk néhány fontos részletet:

„…Hagyomány már intézményünkben, hogy a féléves értekezletet összekötjük a karácsonyváró kellemes, ünnepet megelőző eseményével. Nagy intézmény lévén (90 fő dolgozó) szükség van arra, hogy a szakmai értekezletek mellett kötetlenebb, a beszélgetésekre is alkalmat adó rendezvényeket is szervezzünk…”

”…Természetesen nem maradhat el hivatásunkból fakadóan a bölcsődéről, az óvodákról, a szeptembertől eltelt nevelési időszakról szóló rövid összefoglaló sem. Különösen most nem, amikor itt vannak azok, akik már évek, esetleg évtizedek óta közvetlen tapasztalatokkal nem rendelkeznek.

Tisztelettel jelentem, hogy a bölcsőde, az óvoda még mindig az a hely - és reméljük ezután is az lesz -, ahol a legfontosabb az odajáró gyermekek biztonsága, örömteli napjainak biztosítása.

Ezek az intézmények még mindig azok a szigetek, ahol a dolgozók, a szülők, a fenntartó közös munkája az egymásra figyelést, a békét, a kiegyensúlyozottságot biztosítja a nehézségek ellenére is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elmondhatom, hogy a nevelési évet rendben elindítottuk, a bölcsődében 54 gyermek, az óvodában 426 gyermek kezdte meg a beilleszkedés nem is olyan könnyű első napjait…”

„…Örömmel mondhatom, hogy intézményeink szépek, esztétikusak ez köszönhető a fenntartók – Berettyóújfalu, Mezősas – intézményeire való odafigyelésének, a sikeres pályázatok megvalósításának.

Szeptemberben zártuk az óvodafejlesztési pályázatot, amely 98 millió Ft volt, ebből a továbbképzéseken túl - amelyek a szervezet fejlesztését, a szakmai, módszertani tudást biztosították - intézményenként 5 millió Ft. Udvari játékokat, 2-2 szülős rendezvényt, irodaszert, eszközöket biztosított 5 óvodánk számára, valamint jó gyakorlatokat vettünk, és adtunk is el.

Az esélyt a berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek pályázat 28 millió Ft-jából a 3H gyermekek felzárkóztatása, programok szervezése történt és még folytatódik a 2015-ös évben is (a Mezősasi, a Gyermekkert, a Rákóczi Tagóvoda). A Gólyafészek bölcsődei játszó is pályázati forrásból indult, de sikere arra ösztönözte a bölcsődei dolgozókat, hogy folytassák tovább.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedagógiai munkánkról:

Minden tudásunkkal a gyermekek mindenek fölött álló érdekét tartjuk szem előtt.

  • Biztosítottak voltak a személyi és tárgyi feltételek.
  • Kiemelt nevelési területünk ebben az évben a mozgás a játék, az új nevelési elvek és a gyakorlat összevetése, pedagógiai Programunk megvalósítása.
  • Nevelési értekezleten, Hajdúböszörményben voltunk 43-an az ottani bölcsődében és a gyakorló óvodában. Fazekas Jánosné tartott bemutató foglalkozást.
  • A dajkák, a pedagógiai asszisztensek Budapesten, az országos konferenciákon  (az önkormányzat biztosította a kisbuszt) vettek részt.
  • 4 szakmai munkaközösségünk működik, a tehetségpont státuszunkat akkreditáljuk.
  • Munkacsoportjaink egy-egy terület felelősei - gyermekvédelmi
  • 4 Jó gyakorlattal rendelkezünk: Barangoló, Mese-mese mátka, Egészségvarázs, Tarisznyás
  • Készülünk a tanfelügyeleti ellenőrzésekre, 10 óvodapedagógus adta be portfólióját.
  • Járási továbbképzést szerveztünk, erősítve ezzel Berettyóújfalu központi szerepét.
  • Udvarosaink jó szervezéssel a szakipari munkákat is elvégzik, végzettségüknek megfelelően.
  • Igyekszünk hírt adni az intézmény sokszínű tevékenységéről TV-ben, hírlapban, a Berettyohir.hu-n, honlapunkon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretnénk továbbra is megtartani nevelőmunkánk magas szakmai színvonalát, ennek biztosítéka a fenntartó további óvodabarát szemlélete, a dolgozók elhivatottsága, a gyermekek iránti szeretet, motiváltságuk az új iránt, a tanulni vágyásuk, önfejlesztésük, képzésük az empátia, a tolerancia.

Ebben hiszek én és ezért vagyok biztos abban, hogy a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben jó gyereknek lenni!

Mivel is köszönhetném és köszönteném Önöket, Titeket: „Minden szívből szóló karácsonyi énekben a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket ez maga a szeretet.”

Kellemes karácsonyi ünnepeket, sikerekben gazdag boldog Új évet kívánok mindenkinek!”

A beszámolót követően karácsonyi verseket hallhattunk Kissné Varga Katalin előadásában, majd a Bihari Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei zenei műsorukkal színesítették a rendezvényt. Végül kötetlen beszélgetéssel egybekötött vendéglátás vette kezdetét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments