artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde tagintézményeinek fejlesztésére, képzésekre, valamint családi napok és szülői fórumok megvalósítására elnyert TÁMOP-os pályázat keretében - 1,5 éve - zajló projekt zárásaként sajtótájékoztatóra került sor 2014. szeptember 4-én, a Polgármesteri Hivatalban. A projektzárón részt vett Muraközi István polgármester, Török Istvánné intézményvezető, szakmai vezető és Szénási Zsanett projektmenedzser.

Muraközi István nagy örömét fejezte ki annak, hogy Berettyóújfalu város önkormányzata, mint az óvodahálózat fenntartója beadhatta az óvodafejlesztéssel kapcsolatos pályázatot, amely eredményeként 100%-os támogatási intenzitással, 98.097.174 Ft vissza nem térítendő összeget nyert a projekt megvalósítására. Polgármester úr a sajtótájékoztatón elmondta, a városban lévő óvodahálózat épületeinek nagy része már átesett bizonyos mértékű átalakításon, infrastrukturális fejlesztésen, de ezzel kapcsolatban még vannak hiányosságok, amelyek megoldásra várnak.

Jelenlegi pályázat alapvetően tartalmi fejlesztést jelentett, ennek értelmében a támogatási összegből 30 millió forint az 5 berettyóújfalui, valamint a mezősasi tagintézmény játszótéri eszközeinek a megújulását szolgálta, 70 millió forint pedig továbbképzések és egyéb szakmai programok megtartására lett fordítva, ezáltal is 21. századi körülményeket biztosítva a gyermekek nevelésében.

Muraközi István kiemelte, hogy a szülői fórumokon, óvodai programokon pozitív visszajelzéseket kaptak a közel másfél éves projekt hasznosságával, eredményességével kapcsolatban. Legfontosabb feladat, hogy a gyermekeinket olyan környezetben tudjuk nevelni, amely az ő fejlődésüket biztosítja, illetve azt a bizalmat sikerüljön így meghálálni, hogy a szülők az intézmények dolgozóira bízzák gyermeküket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polgármester úr beszéde végén tájékoztatta a sajtó képviselőit arról is, hogy a 2014-2020 közötti pályázati ciklusban megvalósítandó projektek között magas prioritással szerepel az eddig még felújításra nem került tagóvodák épületei is.

Török Istvánné intézményvezető, szakmai vezető köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy lehetővé tette a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde komplett fejlesztési pályázatának beadását és megvalósítását.

Ennek során a pedagógusok elméleti, módszertani tudást szerezhettek. A 89 óvodai dolgozó közül 41 vett részt ebben a projektben, ez a szervezetfejlesztés szempontjából nagyon fontos, ugyanis még inkább igazi közösséggé formálódott ez a nagy létszámú nevelőtestület. A jógyakorlatok láttán új innovatív módszereket sajátíthattak el a képzések, óvodalátogatások során, amelyek szintén beépítésre kerültek a pedagógiai programba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyermekek felkészült, tudásukban megújult, innovatív óvodapedagógusokat kaptak, akik a mindennapi nevelő munkába mindazokat beépítik, amelyeket láttak, hallottak. Továbbá birtokba vehették a szép, esztétikus, biztonságos udvari játékokat, amelyek a mozgásukat teszik változatossá. Olyan családi rendezvényeken vehettek részt a gyermekek, ahol együtt játszhattak szüleikkel, valamint igényes, életkoruknak megfelelő előadásokat láthattak.

A szülők a gyermekek magas színvonalú szakmai munkával való nevelését kapták a projekt segítségével, az új tudás birtokába jutott pedagógusok által. A szülői fórumokon nagynevű előadóktól hallhattak előadásokat, kérdéseikre, problémáikra választ és megoldást kaphattak.

Török Istvánné fontosnak tartja, hogy a programok során az egészséges életre való nevelés is fontos szerepet játszott, egészséges ételeket ismerhettek meg a szülők és gyermekeik egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szénási Zsanett projektmenedzser az elmondottakat további számadatokkal egészítette ki. A 450 órás továbbképzésen összesen 41 óvodapedagógus, valamint 13 pedagógiai asszisztens és dajka vett részt, akik összesen 214 tanúsítványt szereztek. A projekt során 12 rendezvény került megvalósításra, 6 jógyakorlatot vásároltak meg, 6 kialakított eljárás került beépítésre az intézmények nevelési programjába és összesen 480 gyermeket érint ez a fejlesztés.

You have no rights to post comments