artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Gépi forgácsoló, hegesztő, villanyszerelő, szociális gondozó és ápoló - ha ezeket a szakmákat választjátok, majdnem minden megyében kaphattok szakiskolai tanulmányi ösztöndíjat. Ez az első félévben egységesen havi 10 ezer forint, utána a tanulmányi eredménytől függően változik, de akár havi 30 ezer forint is lehet. Íme, a 2013/2014-es tanév hiányszakmáinak listája.

Bács-Kiskun megyébena 2013/14-es tanévben hiányszakmának számít az ács, az asztalos, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a kőműves és hidegburkoló, a mezőgazdasági gépész, a női szabó, a szerszámkészítő, valamint a szociális gondozó és ápoló.

Baranya megyében hiányszakma az ács, a bádogos, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, az ipari gépész, a kertész, a kőműves és hidegburkoló, a szociális gondozó és ápoló, illetve a villanyszerelő.

Békés megyében az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a mezőgazdasági gépész, a női szabó, a szociális gondozó és ápoló, a villanyszerelő és a víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő számít hiányszakmának a következő tanévben.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hiányszakma lesz az ács, a gazda, a gépi forgácsoló, az ipari gépész, a kőműves és hidegburkoló, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a mezőgazdasági gépész, a szerszámkészítő, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő.

Budapesten és Pest megyében azok kaphatnak ösztöndíjat, akik ács, asztalos, elektronikai műszerész, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, kőműves és hidegburkoló, női szabó, villanyszerelő vagy víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő képzésre jelentkeznek.

Csongrád megyében a 2013/14-es tanévben hiányszakmának számít az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a kerámiakészítő porcelánkészítő szakmairánnyal, a kertész, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a női szabó, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő.

Fejér megyében az ács, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a húsiparitermék-gyártó, az ipari gépész, a kőműves és hidegburkoló, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a szerszámgondozó, a szociális gondozó és ápoló, valamint a villanyszerelő számít majd hiányszakmának.

Győr-Moson-Sopron megyében a következő tanévben ösztöndíjas formában tanulhatnak azok, akik ács, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, kőműves és hidegburkoló, szakács, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló vagy villanyszerelő képzésre jelentkeznek.

Hajdú-Bihar megyében az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a húsiparitermék-gyártó, az ipari gépész, a mezőgazdasági gépész, a pék, a szociális gondozó és ápoló, illetve a villanyszerelő lesz hiányszakma.

Heves megyében a gazda, gépi forgácsoló, a gyártósori gépbeállító, az ipari gépész, a kőműves és hidegburkoló, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a mezőgazdasági gépész, a szerszámkészítő, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő számít hiányszakma a 2013/14-es tanévben.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében azoknak jár ösztöndíj, akik ács, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, húsiparitermék-gyártó, ipari gépész, mezőgazdasági gépész, pék, szociális gondozó és ápoló vagy villanyszerelő képzésre jelentkeznek.

Komárom-Esztergom megyében hiányszakma lesz a következő tanévben a CNC gépkezelő, az elektronikai műszerész, a gépi forgácsoló, a hegesztő, az ipari gépész, a kőműves és hidegburkoló, a mezőgazdasági gépjavító, a szerszámkészítő, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő.

Nógrád megyében a 2013/14-es tanévben hiányszakmának számít az ács, az asztalos, a gazda, a gépi forgácsoló, az ipari gépész, a kőműves és hidegburkoló, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a mezőgazdasági gépész, a női szabó és a villanyszerelő.

Somogy megyében az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, az ipari gépész, a karosszérialakatos, a kőműves és hidegburkoló, a mezőgazdasági gépész, a szerszámkészítő, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő szakmában van hiány.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hiányszakma lesz az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a húsiparitermék-gyártó, az ipari gépész, a mezőgazdasági gépész, a pék, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő.

Tolna megyében az épület- és szerkezetlakatos, a gazda, a gépi forgácsoló, a hegesztő, az ipari gépész, a kőműves és hidegburkoló, a mezőgazdasági gépész, a szerszámkészítő, a szociális gondozó és ápoló, valamint a villanyszerelő számít hiányszakmának a következő tanévben.

Vas megyében azok kaphatnak majd ösztöndíjat, akik ács, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, kőműves és hidegburkoló, mechatronikus-karbantartó, női szabó, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, illetve villanyszerelő tanfolyamra jelentkeznek.

Veszprém megyében a 2013/14-es tanévben hiányszakma lesz az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a húsiparitermék-gyártó, az ipari gépész, a kőműves és hidegburkoló, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a szerszámkészítő, a szociális gondozó és ápoló, valamint a villanyszerelő.

Zala megyében hiányszakma lesz az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a kőműves és hidegburkoló, a női szabó, a szakács, a szerszámkészítő, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő.

Forrás:

You have no rights to post comments