artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A középszintű németérettségi szövegértés részében három feladatot kell megoldaniuk a vizsgázóknak: influenszerekről, valamint egy segélyhívó-telefonvonalról szóló cikket kell elolvasniuk, de olyan szöveget is kaptak, amely arról szól, milyen sportág passzol legjobban a tizenévesekhez. Egy házi betegápoló feladatairól, egy különleges robotkutyáról és egy eltévesztett úti célról is szó van a középszintű németérettségi második, nyelvhelyességet tesztelő feladatsorában. Egy Kínában népszerűvé vált német influenszer, a nagyvárosok turistái és egy természetvédelmi akció is szerepel a középszintű németérettségi hallott szöveg értését mérő részében.

A középszintű németérettségi négy részből áll: az első feladatsor azt méri, a diákok képesek-e egy német nyelvű szöveg gondolatmenetének lényegét megérteni, a különböző véleményeket, érvelést követni, egyes részinformációkat kiszűrni. Ebben a szövegekhez több kérdés is tartozik - helyes válaszokkal a vizsgázók összesen 33 pontot gyűjthetnek.

Egy házi betegápoló feladatairól, egy különleges robotkutyáról és egy eltévesztett úti célról is szó van a középszintű németérettségi második, nyelvhelyességet tesztelő feladatsorában.

Egy Kínában népszerűvé vált német influenszer, a nagyvárosok turistái és egy természetvédelmi akció is szerepel a középszintű németérettségi hallott szöveg értését mérő részében.

A németérettségi négy részből áll, középszinten 180, emelten pedig 240 percük van a diákoknak a feladatok megoldására. A középszintű írásbeli az olvasott szöveg értését, a nyelvhelyességi tudást, a hallott szöveg értését és az íráskészséget méri.

You have no rights to post comments