artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A fotóra kattintva képgaléria nyílik !

Beszélgetés Turzó Renátával, a berettyóújfalui Bajnóca Néptáncegyüttes művészeti vezetőjével.

 
Kérlek, mutasd be röviden a Bajnóca Néptáncegyüttest.
 
2009 őszén alakultunk régi táncosokból és olyan emberekből, akik meg akarták ismerni a hagyományainkat. Jelenleg 3 csoport működik: felnőtt, gyermek boróka, gyermek cserbóka. 75 tagunk van – bárki (kezdő és gyakorlott táncos is) beléphet, aki némi elkötelezettséget és áldozatkészséget vállal a magyar néptánc mozgalma iránt. A város kiemelt csoportja vagyunk, havi tagdíjas rendszerben működünk, az egyesületté válás folyamatban van.
 
Hol szoktatok fellépni?
 
Fesztiválokon, helyi rendezvényeken, színvonalas versenyeken, s a környéken bármilyen rendezvényen, legyen az például falunap vagy bál.
 
Mivel foglalkozik egy művészeti vezető?
 
A gazdasági résszel, az oktatással, a koreográfiával, a papírmunkával, a ruhavarratással - vagyis mindennel nekem kell foglalkozni, bár vannak olyanok, akik – a táncosok – segítenek.
 

Sikerek, elismerések? Mire vagytok a legbüszkébbek?

 
Tavaly és idén is arany minősítést kapott a csoportunk a püspökladányi Sárrétmenti Fesztiválon; az idei komlói fesztiválon a legjobb hangulatú csoport díjat nyertük meg, a novemberi ifjúsági fesztiválon is sikerrel vettünk részt.
 

Néhány szót a jövőbeni célokról.
 
Méltó hely elfoglalása a mozgalmon belül, a gyerekek nevelése, az a célunk, hogy néhány éven belül remek utánpótlásunk legyen. Fontosnak tartjuk a kultúra közvetítését határainkon belül és kívül, valamint szeretnénk egyesületté válni. Szeretnénk pályázni, s szeretnénk a pályázati pénzből egy olyan táncműhelyt kialakítani, ahol a gyerekek és a felnőttek is fejlődhetnek. S ne jelentsen az sem gondot, ha a zenekarnak ki kell fizetni a fellépti díjat.
 
Miért tartod fontosak, hogy az emberek megismerjék a néptáncot?
 
Magyarok vagyunk, a néptánc a kultúránk része, s ha a gyökereinket elfelejtjük, akkor oda az identitásunk is.
 
Van mottótok?
 
Ha csinálsz valamit, akkor azt örömmel és tökéletesen csináld!
 

You have no rights to post comments