precizbanner

ilonabanner2018  

ablakállás

 

A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Bajnóca Néptánc Egyesület december 14-én, 18.00 órai kezdettel tartja a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban évzáró rendezvényét. Az egyesület tagjai teljes létszámmal (közel 100 fő) készülnek az eseményre.

Évek óta hagyomány, hogy nem egyszerű színpadi produkciót, hanem tematikusan előadott táncjátékokat láthatunk. Idén a Szűcs Sándor etnográfus által felgyűjtött bihari népmese, „A három aranygyűrű” adja az est tematikáját.

A műsorban a Kárpát-medence több tájáról adnak elő táncokat, de kiemelendő, hogy a közönség láthatja a helyi, Berettyóújfalu és környéki táncainkat, valamint a felnőtt (Bihar) csoport előadásában a műsor az ez évben felkutatott és színpadra állított furtai táncokkal veszi kezdetét. Eme két tánc egyedülálló abban a tekintetben, hogy jelenleg csak a Bajnócás táncosok tudják ezeket.

bajnoca1bajnoca3

Az egyesület tagjai hívnak és várnak mindenkit sok szeretettel erre a rendezvényre, csakúgy, mint a december 8-án 13.00-tól a Nadányi Zoltán Művelődési Házban megrendezésre kerülő III. Berettyó Gyermek Szóló Néptáncversenyre.

Bővebb információk elérhetőek az egyesület facebook oldalán: facebook.com/bajnócanéptáncegyesület

#bajnóca #légyteisbajnócás #tartozzközénk

bajnoca4bajnoca5

bajnoca6bajnoca7

bajnoca8

Szóljon hozzá!