artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Sinka István Városi Könyvtár a 90. Ünnepi Könyvhét alkalmából 2019. június 3-án író-olvasó találkozót szervezett, melynek Horváth Péter író volt a vendége.

A rendezvényt Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere nyitotta meg. Az íróval Farkas Evelin PhD. hallgató beszélgetett, Közreműködött Füredi Józsefné nyugdíjas pedagógus. A helyszínen dedikálásra is volt lehetőség.

Horváth Péter így ír magáról életrajzában: „1951. május hetedikén születtem a bika jegyében. Anyám nem tudja megmondani, dél volt, vagy délután, arra emlékszik, hogy este hatkor szívhatta el az első, szülés utáni cigarettáját. Ezért az asztrológusok nem tudják megállapítani az aszcendensemet. Sose tudom meg, mire predesztinál a csillagok állása. Talán ezért érzem úgy, hogy sokféle életet élhettem volna.”

unnepikonyvhet05unnepikonyvhet03

„Ötéves koromban karmesternek készültem. Egy hokedlin állva, kínai karmesterpálcával vezényeltem a szegedi színház nagyzenekarát. Rubányi Vilmos karnagytól kaptam a pálcát.” „Jelesre érettségiztem, de már azelőtt felvettek a Színművészeti Főiskolára. (Ha nem vesznek fel, ma talán matematikatanár vagyok.)”

unnepikonyvhet06unnepikonyvhet04

Másfél éven át dolgoztam, mint színházi színész. Aznap, amikor szerződést kaptam első novelláskötetemre a Szépirodalmi Könyvkiadótól, felmondtam az állásomat. Lettem folyami matróz, patyolati segédmunkás, ez-az. Novellákat, regényeket, hangjátékokat, filmeket írtam, nősültem, váltam, gyerekeim születtek. Ideig-óráig voltam filmszínész, filmrendező, óraadó egyetemi tanár, dramaturg a televízióban, osztályfőnök egy színiiskolában, zsűritag, színházi rendező, vitorláztam az óceánon, szereltem központi fűtést, vízvezetéket - ez utóbbi munkámért Balatonfőkajáron fizetségként kaptam egy kakast.”

„Jelenleg ismét Szegeden élek, szemben a gyönyörűséges régi zsinagógával, nem tervezem, hogy valaha elköltözzek innét.”

unnepikonyvhet07unnepikonyvhet01

You have no rights to post comments