artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Polgári Esték rendezvénysorozat vendége volt Dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész 2019. május 29-én Berettyóújfaluban, a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. A szervezők nagy örömére rekordszámú, közel 550 fős közönség volt kíváncsi a nemzetközi hírű professzor szívet-lelket melengető előadására. KÉPGALÉRIA

Dr. Papp Lajos szívsebész Berettyóújfaluban 14 - Mindannyiunknak, kivétel nélkül feladata van - kezdte érdekfeszítő előadását a profeszor - nem véletlenül születtünk ide a Kárpát-medencébe, nem véletlenül nyelvünk a magyar, nem véletlenül vagyunk itt magyarok. Nekünk itt van feladatunk, nekünk a Jóisten azt jelölte ki, hogy a földi mindenség megtartásában a Kárpát-medencét örök időkig megtartsuk annak, amit a Jóisten nekünk és a világnak szánt. Fegyverkezzünk föl nem csak lelki erővel, hanem tudással is! Ez a tudás segít bennünket abban, hogy visszanyerjük önbecsülésünket, tartásunkat, magyarságtudatunkat. A teremtő Isten mindannyiunkat meghatározott céllal és feladattal küld e földi mindenségben.

Az előadás során azt is megtudtuk, genetikus vonatkozásban a magyar lakosság 95 %-ban őseurópai gént hordoz., a magyarok után magas százalékban a lengyelek, a horvátok és a Kelet-Kárpátokon túli ukránok, de ezek a népességek csak 60-50%-ban, míg a többi töredéke sem képviseli a jelenlétükben az európai ősgént.

Az a baj, hogy elfelejtettük őseink hagyatékát és elfelejtettük, hogy kik vagyunk, viissza kell térünk az ősi kultúránkhoz - hangoztatta az előadó - ez pedig a szeretetre alapuló, minden magyart befogadó, minden idegent elfogadó kultúra, mert a mi földi küldetésünk a velünk együtt élő népek jó útra vezetése, tanítása, a szeretet ösvényére való terelése.

Kivel kell összefogni?- kérdezte a közönséget, majd saját maga meg is adta a választ - a teremtő Istennel! Meg kell hallani az új szövetség üzenetét: szeresd embertársadat, mint tenmagadat! Azért vagyunk betegek, mert mi gyűlölködni próbáltunk. Ezer éve megosztva vagyunk vallással, bőrszínnel, származással, pártpolitikai megosztottságban vagyunk, és a magyar ember amikor gyűlöl, akkor magát teszi tönkre. Mert sem genetikusan, sem földi küldetése miatt ez nem az ő világa. Nekünk helyre kell állítani a kibillent egyensúlyt, az idegen kultúra majmolása helyett a magyar kultúrát, a magyar érzésvilágot kell követnünk, erősítenünk és továbbadnunk.

Vigyázzunk az egészségünkre - figyelmeztetett az előadó, aki 5 szívinfarktuson van túl, és 40 kg-ot fogyott az utóbbi időben - mert az egészséget nem lehet megvenni sem gyógyszerekkel sem étrend-kiegészítő termékekkel. Az egészségért meg kell dolgozni. Minden ember testből, szellemből és lélekből áll, ha ebből valamelyik nem működik, akkor az egészség felborul. A szívsebész elmondta, egy nemzetközi felmérés szerint a népbetegségek kialakulásának az első számú rizikótényezője a családi, a munkahelyi és a társadalmi stressz.

Dr. Papp Lajos szívsebész Berettyóújfaluban 17

Beszélt a koleszterinről, a magas-vérnyomásról és az elhízásról is. A professzor szerint a normál koleszterin érték 3,9 és 7,8 között van. Azok, akik sztatint tartalmazó koleszterincsökkentő gyógyszereket szednek, a gyógyulás helyett, a mellékhatásokkal kell számolniuk, májkárosodásra valamint vázizom- és szívizom elfajulásra. A koleszterint diétával és mozgással lehet csökkenteni. Aki tiszta energiaforrást kíván bevinni a szervezetébe az egyen szalonnát, tojást, forrásvizet és házi bort igyon.

A stresszen kívül a népbetegségek másik felelőse az elhízás, melynek legfőbb oka, hogy többet fogyasztunk, mint amennyit elhasználunk. Azt tanultuk, hogy úgy reggelizzünk, mint a király, úgy ebédeljünk, mint a polgár és a vacsoránkat osszuk meg a koldussal, valamint hogy naponta többször, keveset együnk, de ezt a teóriát kísérletekkel cáfolták a szakemberek. A hosszú élet titka: időnként éhezni kell – hangsúlyozta az előadó. Erre alkalmasak többek között a böjti időszakok.

Az előadás végén a professzor felolvasta Várnai Zseni: Szolgálj szívem című versét, majd egy régi magyar áldást is megosztott a megjelentekkel és azt kérte, taps helyett egy perces néma csenben küldjünk megbocsájtást és őszinte szeretetet embertársaink felé. 

"Aki szeretni tud, az önmagát tudja gyógyítani és embertársát. A legnagyobb gyógyító erő a szeretet, szeressétek egymást!" - ezekkel a szavakkal zárta emelkedett hangulatú, szívet-lelket melengető, hitet és erőt adó előadását Dr. Papp Lajos szívsebész Berettyóújfaluban.

You have no rights to post comments