artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. július 14. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zellerkrémleves

Görögös csirkemell karottás rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Gundel palacsinta 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldbableves

Mustáros szelet tört burgonyával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

ilonatavasz2020   

A Bajnóca Néptánc Egyesület Berettyóújfalu legnagyobb néptánccal foglalkozó szervezete, amely 2009-ben alakult, így idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az egy évtized alatt számos hazai, határon túli és külföldi fellépéseken, minősítőkön és fesztiválokon vettek részt az egyesület tagjai, nem egyszer kimagasló eredményekkel képviselve városunkat. Ezen kívül szervezői a Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztiválnak, a Berettyó Gyermek Szóló Néptáncversenynek és rendszeresen megrendezésre kerülő táncházaknak.

Jelenleg 5 korosztályos csoporttal rendelkeznek (Kökörcsin, Boróka, Cserbóka, Ifjúsági és Bihar csoportok), így óvodás kortól a felnőttekig foglalkoznak néptánc oktatással. Az egyesület elnöke és művészeti vezetője, Turzó Renáta, állandó koreográfusuk, Vámosi István és a Bihari Múzeum kollégájának segítségével 2018 végére felkutatták és színpadra állították az elfeledettnek hitt Berettyóújfalui és környéki táncokat, ezzel újra felélesztve városunk és szűkebb környékének hajdan volt néptánc hagyományait.

bajnoca1bajnoca3

Az egyesület csoportjai folyamatosan járják az országot, minősítőkön és egyéb megmérettetéseken vesznek részt, így az egy évtized alatt a „Bajnóca” országszerte ismert és elismert szakmai műhellyé vált.

Az utóbbi hónapokban jártak Százhalombattán (Tóth Ferenc Koreográfiai Verseny nagydöntője), Jászberényben (VII. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncverseny), Hajdúböszörményben (IX. Hajdúböszörményi Gyermek-és Ifjúsági Néptáncfesztivál), Mikepércsen (Béres András Koreográfia Verseny). Az előbbi helyszíneken arany, ezüst, kiemelt arany és különdíj minősítéseket szereztek valamint kiemelkedő műhelymunkájukért az egész egyesület is elismerésben részesült, valamint az ország legjobb 14 koreográfiája közé választották be a Leányvásár Rábaközben c. előadásukat.

bajnoca2bajnoca5

A néptánc mellett, Turzó Boglárka, Vass Lajos Nívódíjas népdalénekes vezetésével népdalkörök is működnek az egyesületen belül, akik szintén sorra érnek el kiemelkedő eredményeket, legutóbb a Vass Lajos népdalversenyen területi fordulójából jutottak tovább a döntőbe.

A következő időszakban sem fognak unatkozni, hiszen pünkösd vasárnap a Szentendrei Skanzenben megrendezendő pünkösdölésen vesznek részt, immár harmadik alkalommal, és képviselik városunkat, majd a biharkeresztesi minősítő verseny mérettetnek meg.

bajnoca6bajnoca9bajnoca10

A csoportok vezetői: Turzó Renáta, Turzó Boglárka, Csarkó Erika, Jakab Barbara, Dancza István.

A csoportokhoz óvodás kortól felnőtt korig lehet csatlakozni!

Bővebb információ: facebook.com/bajnóca néptánc egyesület

Turzó Renáta: 0630 307 2206

#bajnóca #légyteisbajnócás #tartozzközzénk

bajnoca8bajnoca4

Szóljon hozzá!