precizbanner

viktoriatours

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

gazdatél

aurabannermedium2

zoldvaros

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. február 29. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldségleves

Tejfölös szelet tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Tarhonyás hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

buntetes

telivasar  

badogosablakállás

karosszeria03

 

Amikor 2016-ban megalakult az egyesület, több tényező is visszavethette volna ezeket a táncoslábú egyesületi tagokat, de a néptánc szeretete, közösségük hangulata, összetartozása ezen is felülemelledett és azóta is kitartóak, tisztelve a hagyományokat adják át tánctudásukat a fiatalabb korosztálynak és gyermekeiknek.

Rengeteg felkérést kapnak megyehatáron innen és túl, ahol mindig nagy sikert aratnak a különböző koreográfiákkal. Vannak olyan fesztiválok, ahol évről-évre már hagyományosan a Rengősöket hívják meg a jó hangulat megteremtéséért. Jó kapcsolatot ápolnak határon túli néptáncosokkal is, az idei évben például Micskére hivatalosak, ahol szívesen képviselik majd városunkat. Mint a legtöbb néptáncegyüttes, Ők is részt vesznek minősítőkön, a legközelebbi június 8-án Biharkeresztesen lesz, mindhárom csoportjuk bizakodik a megszokott jó eredményben. Örömhír, hogy az egyesület vezetője és tánctanára Balogh-Papp Tündike édesanya szerepben tölti most mindennapjait, egy csodálatosan szép kisfiúval, természetesen Ő is nagyon hiányzik a csapatnak. Nekik sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánunk!

rengoberettyoujfalu04rengoberettyoujfalu01

Ne feledkezzünk el arról a frenetikus Szilágysági Táncházról sem, ami szintén a fenti egyesület nevéhez köthető. A tavasz kezdetekkor a Retró Klubban gyűltek össze a táncot szerető, kedvelő városunkban élők, illetve a környező településekről érkezők. Nagyon családias volt a hangulat, az 1 éves gyermekektől a 80 éves korúakig minden generáció képviseltette magát a Rengősök nagy-nagy örömére. Már délután elkezdték ropni a táncot az ovis, és iskolás gyerekek szüleikkel együtt, majd estétől a felnőttek vették át a „porondot”, de a kicsik is csillogó szemekkel figyelték a nagyok próbálkozásait. Az egyesület Tatár Árpád és Tóthné Pásztor Ágnes koreográfusokat kérte fel a táncok oktatására, a talpalávalót a Silvatica és a Csűrös zenekar biztosította. A végén minden korosztály megtalálható volt a táncparketten. A vendégek különböző ízesítéssel megkent kenyerek, pogácsák, sütemények fogyasztásával üthették el éhségüket, hiszen hajnalig tartott ez a parádés táncmulatság. A visszajelzések hetek múlva is annyira pozitívak voltak, hogy „Egyszer volt Berettyóújfaluban táncház!” címmel is illethetnénk a fenti eseményt.

Munkájukhoz, kitartásukhoz további sok erőt, és nagyon jó egészséget kívánok!

Kucskár Éva

rengoberettyoujfalu02

Szóljon hozzá!