artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Új fotókiállítás nyílt 2019. április 17-én a Makk Kálmán Mozi Galériában, melyen Rékasi Attila 2009-ben, Berettyóújfaluban megrendezett tereprallyról készült fotói láthatók. KÉPGALÉRIA

Rékasi Attila 1994-ben kezdett el a fotózással foglalkozni, akkor egy 40 éves gép volt ebben a segítője. A berettyóújfalui kiállítás anyaga egyben a művész  fotóriporteri szakvizsgájához is készült. Számos fotópályázaton ért el sikereket, kiállításait külföldön is több alkalommal bemutatták.

2007-től főállású fotóművész, kiállítás szervező, a fotózás mellet fotótörténettel és technikai tárgyak gyűjtésével is foglalkozik. Alapítója, vezetője többek között a Hajdú-Bihar Megyei Fiatal Alkotók Közösségének (FAK), alapító tagja a Caffart Képzőművészeti Egyesületnek (Budapest), tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének (Budapest).

Rékasi Attila fotóművész kiállítása 05Rékasi Attila fotóművész kiállítása 17

A kiállítást Kogyilla Zsolt újságíró, a Berettyó Kulturális Központ Médiacsoportjának vezetője nyitotta meg, aki a Rékasi Attila által készített fotók tartalmáról, részletességéről beszélt, valamint arról, hogy a mai digitalizált világban is érték egy fotóművész és az általa készített alkotások, amelyek akkor érik el céljukat, ha kiemelik a lényeges elemeket a szemlélő számára teljessé téve a megörökített eseményt. 

A 25 éves alkotói jubileum kapcsán a szerzőt Bakó István, Derecske város polgármestere méltatta, aki elmondta, nagy érték Attila munkássága. Fotóin megelevenednek a jelen kor eseményeinek apró részletei, melyek így a jövő számára is láthatóvá válnak majd. Másrészt érték azért, mert Derecske nem bővelkedik képzőművészekben. Fontos az is, hogy egy kis településről milyen képet alkotnak művészeinken keresztül a nagyvilágban.

A sokrétű művész egy korábbi blogbejegyzésében ezt írta:

" Félreértés ne essék, szép életem volt eddig - s remélem kicsi még adatik -. Nem lenne őszinte elhallgatni, hogy bántottak sokan, nem igazán értettem, mert én igyekeztem nem bántani senkit. Persze az élet nagy forgatókönyv író, és akaratomon kívül néhányszor megbántottam én is másokat, de ha ezt észrevettem, azonnal elnézést kértem. Ami erőt adott, hogy talán többen szerettek, és ez a lényeg!
Fantasztikus Barátokat kaptam az élettől, ezért is nagyon hálás vagyok. Persze ijesztő belegondolni, hogy jó esetben annyi van hátra, mint ami eltelt, mert nagyon szeretem ezt a földi létet, minden kisszerűsége ellenére. Sajnálom, hogy ennyire műanyag ez a kor, hogy sokszor inkább kór, kicsinyes, bagatell, kisstílű, pitiáner, de igyekszem a jó oldalát megtalálni és a maximumot kihozni belőle.

Még jó, hogy itt van nekem az alkotás! "

A Berettyóhír szerkesztői és olvasói nevében kívánuk még nagyon sok örömteli alkotásban eltöltött esztendőt a fotóművésznek!

Az eseményen fellépőként közreműködött Tóth Bertalan gitárművész.

A kiállítás megtekinthető 2019. május 17-ig, a hét minden napján 15:30-19:30 óra között.

A fotóművész honlapja a http://www.rekasiattila.webleg.hu/ linken érhető el. 

Rékasi Attila fotóművész kiállítása 12Rékasi Attila fotóművész kiállítása 10

You have no rights to post comments