precizbanner

telivasar  

ablakállás

 

A Berettyóújfalui ZeneiskoIa életében az egyik legfontosabb rendezvény az Év Hangszerese Verseny, amely idén 18. alkalommal került megrendezésre.  Az esemény részleteiről Hegedűs Imrét, a zeneiskola igazgatóját kérdeztük. KÉPGALÉRIA

 - A versenyen iskolánk növendékei indulhatnak. Minden alkalommal egy előmeghallgatáson esnek át a gyerekek, melyet a verseny előtt kb. 2 héttel rendezünk meg. Házon belül a tanári karral közösen döntjük el, hogy ki mehet, illetve kinek kell még fejlődnie ahhoz, hogy induljon a versenyen.

Három korcsoportot hirdetünk meg, az első korcsoportban az 1-4. osztályos, a másodikban az 5-6. osztályos, az utolsóban a 7-8. osztályos, illetve középiskolás növendékek  játszhatnak.

Idén 31 tanulót választottunk ki, akiket egy külsős, 4 tagú zsűri bírált, melynek a tagjai a környék zeneiskoláiban tanító pedagógusok, és nagy örömmel vállalták a feladatot. Zádor Zita (hegedűtanár), Taraszova Mariann (zongoratanár), Cseri Gyöngyi (fuvolatanár) a debreceni zeneiskolából, Kiss László (trombitatanár) pedig a hajdúszoboszlói zeneiskolából érkezett hozzánk.

Minden korcsoportban 3 helyezést osztottak ki, illetve összesen 10 különdíj talált gazdára. Az év hangszerese a 3. korcsoportból kerül kiválasztásra, akinek a neve felkerül a vándorserlegre, amit egy évig tarthat magánál. Természetesen kap egy saját serleget is, ami mindig emlékeztetni fogja erre a díjra.

A XVIII. Év Hangszerese Verseny eredménye:

1. korcsoport helyezései:
I. Imre Barbara - fuvola
II. Varga Lia - ütő
III. Szilágyi Botond - tenorkürt

Különdíj:
Bagdi Gabriella - hegdű
Balogh Zoltán - kürt
Dúró Borbála - furulya
Frank Hanna - zongora
Iván Levente Zsombor - kürt
Kádár Karolina Zita - trombita
Sacchetto Melissa Delfina - klarinét

2. korcsoport helyezései:
I. Balog Aliz Boglár - hegedű
II. Szűcs Anna Éva - zongora
III. Frank Eszter - hegedű

Különdíj:
Frank Boáz - hegedű
Gál Csenge Boglárka - fuvola

3. korcsoport helyezései:
I. Frank Ráhel - fuvola
II. Frank Dávid - zongora
III. Nagy Panna - magánének

Különdíj:
Márkus László

Az Év Hangszerese győztese a 3. korcsoportból kerül kiválasztásra.

A tavalyi évhez hasonlóan, ezt a címet idén is Gál Csaba (zongora) nyerte. Gratulálunk!

Szóljon hozzá!