artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ismét nagyon sok érdeklődőt vonzott a Nadányi Zoltán Művelődési Ház "Tájak és Emberek" elnevezésű rendezvénye, melyen ezúttal Kari Sándor hat kisfilmje került bemutatásra. KÉPGALÉRIA

- A mai estén először Bánffyhunyad, Kolozsvár és Torockó páratlan építészeti és természeti örökségeit ismerhetjük meg az alkotó sajátos szemszögéből - hangzott el Seres Katalin, az est háziasszonyának nyitóbeszédében.

A vendégek köszöntése után Kari Sándor elmondta, a "Vágyálom" című kisfilmjét saját ötlete alapján, diákszereplőkkel készítette sok-sok évvel ezelőtt, még a Brózik Dezső Mezőgazdasági Szakiskola munkatársaként, amellyel az Országos Diákfilm Fesztivál legnagyobb elismerését sikerült elhoznia. Abban az időben a mai helyzethez viszonyítva nagyon fejletlen volt a hang- és képrögzítési technológia, így nem volt egyszerű dolga a különböző hangeffektek létrehozásakor. Manapság már sokkal könnyebb filmet alkotni, de úgy gondolja, ha valaki az alsó szinten kezd el ismerkedni a szakmával, akkor sokkal talpraesettebb lesz, hamarabb feltalálja magát a nehéz helyzetekben.

A "Peng az üllő, csattog a kalapács, izzik a faszén" című kisfilmből egy erdélyi patkolókovács mindennapjait, munkájának szépségeit és nehézségeit ismerhettük meg. Az est utolsó részében a Nyergestetőn készült filmmel az 1848/49-es szabadságharc hőseire emlékeztünk.

A vetítést tombolasorsolás, majd kötetlen beszélgetés zárta. 

Tájak és emberek   Kari Sándor kisfilmjei 04Tájak és emberek   Kari Sándor kisfilmjei 02

You have no rights to post comments