precizbanner

epervasa15

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. május 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Zúzapörkölt pirított tarhonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

A heti desszert: Gundel palacsinta 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Cigánypecsenye tört burgonyával

"B" menü:

Köménymagleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

Kunhegyesi Ferenc festőművész „Gandhival teázni” című kiállítását Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész nyitotta meg ma este a Bihar Vármegye Galériában. KÉPGALÉRIA

Gandhival teázni   kiállításmegnyitó 03Kunhegyesi Ferenc sokoldalú tehetség. 1970-ben született Kiskőrösön, négygyermekes, tradicionális, lovári nyelvet beszélő család első gyermekeként Fiatal korától kezdve érdekelte a tánc és a képzőművészet. Az ezredfordulón festészeti tanulmányokat folytatott Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművész irányításával, a közönség közös kiállításokon többször is találkozhatott a mester és tanítványa műveivel. Megszerzett tudását használva, érzéseit, gondolatait grafikákban és festményekben tárja a világ elé.

Képzőművészként több mint húsz éve alkot. Kiállításaival, oktató tevékenységével a roma kultúrát közvetíti, átörökíti a hagyományokat. 2011-ben alapító tagja lett a Kőrös-Körül a Művészetért Egyesületnek, 2012-től tervezi és kivitelezi a kiskőrösi Petőfi Szilveszter színházi előadásainak díszleteit. Művei a Kiskőrösi Értéktár részét képezik.

A roma gyermekek között folytatott képességfejlesztő munkájáért és művészeti tevékenységéért megkapta a Kiskőrös Város Kultúrájáért kitüntetést.

Gandhival teázni   kiállításmegnyitó 25Díjai:

Bács-Kiskun Megyei Prima Díj - Magyar képzőművészet kategóriában

Nemzetiségekért Díj - A roma képzőművészetre támaszkodó Pedagógiai programjával Önazonosságuk megőrzéséért És az elfogadásért vállalt munkájáért.

A művész így vall magáról:

"Tagja vagyok a Magyar Alkotó Művészek Országos Egyesületének. Figurális festőként általában belső víziókat festek. Lényeim egy időtlen tér, álom és valóság közt létező misztikus jelenetek szereplői. Munkásságomat a folytonos kísérletező tapasztalás jellemzi. Nem tartozom sem a díjgyűjtő, sem a nyomulós megvásárolhatók közé. Marad a művészet szentsége és tisztelete."

 

Szóljon hozzá!