precizbanner

gafem02

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

trendybanner19

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. augusztus 22. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült csirkecomb fűszeres bulgurral, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gulyásleves

Káposztás kocka

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Bálint Gabriella 2008-ban készült szakdolgozatában Berettyóújfalu történetét, kulturális intézményeinek múltját kutatta. A tanulmány érdekes olvasmány egyrészt a település múltját illetően, másrészt jól mutatja azt is, milyen fejlődésen ment keresztül városunk az elmúlt 10 esztendőben. A dolgozat a cikk végén teljes terjedelmében letölthető. 

  - Kérlek, mutatkozz be röviden az olvasóinknak, mit tudhatunk rólad? Miért épp ezt a témát választottad a dolgozatod témájául?

balintgabriella1975-ben Berettyóújfaluban születtem, sokáig ott is éltem. A város kulturális történetét tartottam legalkalmasabbnak arra, hogy a tanulmányaimhoz kötődően a részletekbe merüljek a szakdolgozatom megírása közben. A dolgozat elején nagy vonalakban a település történetét mutattam be, majd a kulturális intézmények múltját, jelenét igyekeztem felvázolni (kutatásaim eredményei függvényében).

A tanulmány készítése során olyan adatra is bukkantam, melyet a helybéli, Berettyóújfalu kultúrtörténetét kutató és ismerő személyek sem hallottak: 1848-ban gróf Széchényi István az akkori városházán eltöltött egy éjszakát Berettyóújfaluban, és naplójában a városról egy megjegyzést is írt.

Remélem sokak számára található új információ a munkámban, és hasznos olvasmány lesz az érdeklődőknek. Jelenleg Balatonkilitin élek, GYES-en vagyok. Szeretnék itthonról végezhető adminisztrációs munkát találni, de mindemellett érdekelnek a művészetek is, épp most tanulom a frezettó készítés technikáját.

A tanulmány IDE kattintva tölthető le.

Szóljon hozzá!