TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

A Szent István Bazilika előtti lépcsősoron jelentette be december 3-án Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, hogy versenyt indítanak: Magyarország legszebb betleheme kerestetik. A legjobbak komoly pénzjutalomban részesülnek.

Guller Zoltán elmondta: a pályázatra olyan hagyományos betlehemek terveit várják, amelyekben az alkotó saját településének, lakókörnyezetének sajátosságait, népszokásait, a hagyományos betlehem elemeit, valamint a tájegységre jellemző tárgyi, építészeti elemeket is megjeleníti. A három legszebb terv megvalósításának kivitelezését, illetve annak költségeit a szervező vállalja jövőre, azaz 2019 adventjén, 10-10 millió forintnyi értékben. A három legjobb alkotót pedig egymillió, 500 ezer, illetve 250 ezer forinttal jutalmazzák – közölte a vezérigazgató.

A terveket a magyarorszagbetleheme@hungarofest. hu e-mail címre kell beküldeni 2019. január 6-án éjfélig. A három legszebb terv kivitelezését és annak költségeit a szervező vállalja magára 2019-ben.

A három legjobb tervet jövőre az MTÜ valósítja meg

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója emlékeztetett rá, hogy a paraszti hagyományban a legjelentősebb ünnepi periódus az adventtől vízkeresztig tartó időszak. Hajdanán, amikor még írni-olvasni sem tudott mindenki, az ily módon történő megszemélyesítés, a képekben, szobrokban, tárgyakban való megjelenítés adta tudtul az embereknek a valamikori történéseket, és az ünnep közeledtét. Jó lenne, ha a Kárpát-medence minden településén találkoznánk ezzel a néphagyománnyal. Ezt a célt szolgálja a most kiírt pályázat is.

Az eseményen részt vett Sinkó Veron illusztrátor, grafikus művész is, aki a tudósító kérdésére azt válaszolta, bízik abban, hogy korosztályoktól függetlenül sokan elküldik majd terveiket, rajzaikat, saját elképzelésüket a pályázatra, akár hívők, akár nem.

betlehem allo

Szóljon hozzá!