precizbanner

epervasa15

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. május 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Vasárnap a főzés szünetel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

bagiraallas2

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Szent István Bazilika előtti lépcsősoron jelentette be december 3-án Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, hogy versenyt indítanak: Magyarország legszebb betleheme kerestetik. A legjobbak komoly pénzjutalomban részesülnek.

Guller Zoltán elmondta: a pályázatra olyan hagyományos betlehemek terveit várják, amelyekben az alkotó saját településének, lakókörnyezetének sajátosságait, népszokásait, a hagyományos betlehem elemeit, valamint a tájegységre jellemző tárgyi, építészeti elemeket is megjeleníti. A három legszebb terv megvalósításának kivitelezését, illetve annak költségeit a szervező vállalja jövőre, azaz 2019 adventjén, 10-10 millió forintnyi értékben. A három legjobb alkotót pedig egymillió, 500 ezer, illetve 250 ezer forinttal jutalmazzák – közölte a vezérigazgató.

A terveket a magyarorszagbetleheme@hungarofest. hu e-mail címre kell beküldeni 2019. január 6-án éjfélig. A három legszebb terv kivitelezését és annak költségeit a szervező vállalja magára 2019-ben.

A három legjobb tervet jövőre az MTÜ valósítja meg

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója emlékeztetett rá, hogy a paraszti hagyományban a legjelentősebb ünnepi periódus az adventtől vízkeresztig tartó időszak. Hajdanán, amikor még írni-olvasni sem tudott mindenki, az ily módon történő megszemélyesítés, a képekben, szobrokban, tárgyakban való megjelenítés adta tudtul az embereknek a valamikori történéseket, és az ünnep közeledtét. Jó lenne, ha a Kárpát-medence minden településén találkoznánk ezzel a néphagyománnyal. Ezt a célt szolgálja a most kiírt pályázat is.

Az eseményen részt vett Sinkó Veron illusztrátor, grafikus művész is, aki a tudósító kérdésére azt válaszolta, bízik abban, hogy korosztályoktól függetlenül sokan elküldik majd terveiket, rajzaikat, saját elképzelésüket a pályázatra, akár hívők, akár nem.

betlehem allo

Szóljon hozzá!