TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

Idén Csuka Tímea gyönyörű alkotásainak kiállítása nyitotta meg az adventi időszakot Berettyóújfaluban, majd Kaszanyitzky András, a zeneiskola egykori igazgatója meggyújtotta a város adventi koszorúján - amely idén is Bak Szilvia virágkötő keze munkáját dicséri - a hit gyertyáját. KÉPGALÉRIA

Kaszanyitzky András köszöntője elején elárulta, kicsit elfogult, hiszen 35 évvel ezelőtt, 1983 -ban beszélt utoljára berettyóújfalui közönség előtt, a városi zeneiskola búcsúévzáróján. Azóta is nagy szeretettel gondol vissza erre a munkahelyre, hiszen kollégáival csodálatos éveket élhettek át, aminek ékes bizonyítéka Csuka Tímea is. Élénken él benne még ma is a kép, amikor 44 éve egy aranyos kis szőke lányt hozott hozzá Szabó Bogika, aki egy rendkívül sokrétű és tehetséges énektanár volt a gyermekvárosban. Bogi nénit mindenki szerette mert nagyon ügyes volt, a kezére állt minden, nem volt számára megoldhatatlan feladat. Férjével, Csuka Imrével - aki a rend felelőse volt a családban - teremtették meg azt a környezetet amelyben Timi és testvére Hermina nevelkedtek. Ez a szeretetteljes családi légkör meghatározza mivé válik valaki, hiszen szeretetet csak az tud adni, aki már maga is kapott.

Fellobant az első gyertya lángja 19

"- Boldogan adtam tanácsot Timinek, és ő meg is tudta fogadni ezeket, aminek az lett az eredménye, hogy 1978-ban - elsőként a városi zeneiskola történetében - országos első helyezést ért el a Friss Antal Gordonkaversenyen Szolnokon, amely számomra is sikert hozott - és köszönöm neki ezúton is - hiszen ezáltal kerültem be a tanári elitbe.

Egy erdményt elérni szép dolog, de megtartani annál nehezebb, Timinek viszont 3 év múlva újra sikerült elérni az első helyezést ezen a versenyen, sőt, zsüri különdíjat is kapott. A pályája Debrecenben folytatódott, majd Miskolcon szolfézs- és csellódiplomát is szerzett. Játszott az ottani filharmónikus zenekarban és mellette tanított. Timi mindig egy kicsit változtatni akart azokon a dolgokon, ami megszokott, valami újat igyekezett létrehozni, ennek az eredménye az a két kiadvány is, amelyekben a gyerekek nyelvére igyekszik lefordítani a zene megközelíthetőségét. 

Nagyon hálásak vagyunk mindketten azért, hogy ma itt lehetünk, hogy Berettyóújfalu így figyel ránk, hiszen ahogy Vörösmarty is megírta," A múlt megbecsülése nélkül nem építheted a jövőt a jelenben." Mi egy kicsit múltnak érezzük magunkat itt most.

Auguste Rodin szerint: "A szépség mindenütt ott van, nem az ő hibája, ha nem veszed észre."  Timi olyan alkat, aki észreveszi, és megvan a tehetsége ahhoz, hogy  örömforrásként továbbadja nem csak a festményeivel, hanem a csellójátékával, illetve csellótanárként a tanítványainak is."

Ezen az estén felgyúltak a város ünnepi fényei is, miközben a Berettyóújfalui Református Egyházközség és a Szivárvány Református Óvoda ének szolgálatát hallhattuk, igét hirdetett Majláth József lelkipásztor. A kiállítás 2019. január 15-ig megtekinthető a Makk Kálmán mozigalériában, egyes alkotások megvásárolhatók, a részletekről Csuka Tímea Facebook oldalán lehet érdeklődni.

Fellobant az első gyertya lángja 59Fellobant az első gyertya lángja 64

Szóljon hozzá!