precizbanner

epervasa15

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. május 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Vasárnap a főzés szünetel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

bagiraallas2

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Adventtől Vízkeresztig tekinthetik meg az érdeklődők Kocsis Csaba Nagyváradi séta című fotókiállítását a Bella Costa étteremben, amely a Biharországi Esték rendezvénysorozat újabb eseményeként került megrendezésre. KÉPGALÉRIA

2018. november 29-én meleg, baráti hangulatú kiállításmegnyitón vehettünk részt. Szűcs László, a Várad irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője nyitóbeszédében elmondta, a kiállított képek egyrészét tekinthetjük művészfotónak, a másik részét pedig képi eszközökkel megvalósított publicisztikának, szubjektív írásnak, jegyzetnek, kommentárnak. Kocsis Csaba képei a főszerkesztő számára azért kedvesek, mert emberközeliek, történeteket mesélnek el, amelyek a homlokzatok, a házak mőgött, az utcarészletekben elevenednek meg. Hitelessé teszi az anyagot azáltal, hogy egyszerre jelenik meg a város múltja és jelene, azt mutatja meg ami sajátos. A grafikai megoldás, amit Kocsis Csaba alkalmaz, felerősíti azt a látványt, amit amúgy is megtapasztalunk. Egyfajta diamikus állóképek, időnként mintha megmozdulnának, sőt, ha hosszan nézzük hanghatást is érzékelhetünk a hozzáadott grafikai elemeknek köszönhetően.

Nagyváradi séta 03Nagyváradi séta 05

Sok esetben gondolatébresztőek a képek. Találkozunk például több fotón a Nagyváradi várral, amely szerencsére mostmár olyan állapotban van, hogy érdemes felkeresni, ugyanakkor látva a fotókon az épületrészleteket, azok a történelmi események jutnak eszünkbe, amelyeket nem lehet elfelejteni vagy letagadni. Vagy a Léda-ház fotójával kapcsolatban eszünkbe jut, hogy sajnos még nem nyerte el a megfelelő formáját, helyét a városban, pedig közeledve Ady Endre halálának századik évfordulójához illő  lenne, hogy ezek a nem mindennapi emlékeink hozzájuk méltó arcot mutassanak.

De láthatunk a fotókon egy eldugott, kicsike kis zsákutcát is, amelyet valamikor a 30-as években nyitottak meg, de nagyon sok helyi lakos ma sem tudja hol található.  A képet nézve jut eszünkbe, milyen jó lenne megismerni a történetét. 

Szűcs László köszöntőbeszéde végén gratulált az alkotónak és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben Nagyváradon is megtekinthető lesz a kiállítás. 

Az estét a Körömvirág együttes színesítette, amely megzenésített verseivel a szeretet és az összetartozás hangulatát idézte, közös éneklésre buzdítva a közönséget ezen a szürke, hideg, novemberi estén.
Szóljon hozzá!