TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

Adventtől Vízkeresztig tekinthetik meg az érdeklődők Kocsis Csaba Nagyváradi séta című fotókiállítását a Bella Costa étteremben, amely a Biharországi Esték rendezvénysorozat újabb eseményeként került megrendezésre. KÉPGALÉRIA

2018. november 29-én meleg, baráti hangulatú kiállításmegnyitón vehettünk részt. Szűcs László, a Várad irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője nyitóbeszédében elmondta, a kiállított képek egyrészét tekinthetjük művészfotónak, a másik részét pedig képi eszközökkel megvalósított publicisztikának, szubjektív írásnak, jegyzetnek, kommentárnak. Kocsis Csaba képei a főszerkesztő számára azért kedvesek, mert emberközeliek, történeteket mesélnek el, amelyek a homlokzatok, a házak mőgött, az utcarészletekben elevenednek meg. Hitelessé teszi az anyagot azáltal, hogy egyszerre jelenik meg a város múltja és jelene, azt mutatja meg ami sajátos. A grafikai megoldás, amit Kocsis Csaba alkalmaz, felerősíti azt a látványt, amit amúgy is megtapasztalunk. Egyfajta diamikus állóképek, időnként mintha megmozdulnának, sőt, ha hosszan nézzük hanghatást is érzékelhetünk a hozzáadott grafikai elemeknek köszönhetően.

Nagyváradi séta 03Nagyváradi séta 05

Sok esetben gondolatébresztőek a képek. Találkozunk például több fotón a Nagyváradi várral, amely szerencsére mostmár olyan állapotban van, hogy érdemes felkeresni, ugyanakkor látva a fotókon az épületrészleteket, azok a történelmi események jutnak eszünkbe, amelyeket nem lehet elfelejteni vagy letagadni. Vagy a Léda-ház fotójával kapcsolatban eszünkbe jut, hogy sajnos még nem nyerte el a megfelelő formáját, helyét a városban, pedig közeledve Ady Endre halálának századik évfordulójához illő  lenne, hogy ezek a nem mindennapi emlékeink hozzájuk méltó arcot mutassanak.

De láthatunk a fotókon egy eldugott, kicsike kis zsákutcát is, amelyet valamikor a 30-as években nyitottak meg, de nagyon sok helyi lakos ma sem tudja hol található.  A képet nézve jut eszünkbe, milyen jó lenne megismerni a történetét. 

Szűcs László köszöntőbeszéde végén gratulált az alkotónak és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben Nagyváradon is megtekinthető lesz a kiállítás. 

Az estét a Körömvirág együttes színesítette, amely megzenésített verseivel a szeretet és az összetartozás hangulatát idézte, közös éneklésre buzdítva a közönséget ezen a szürke, hideg, novemberi estén.
Szóljon hozzá!