precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 13. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös tökleves

Sajtos sonkakrémmel besütött csirkemell, kukoricás rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Brokkoli krémleves

Sült oldalas krumplival

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese által kezdeményezett Infinite Dance Festival tánc- és összművészeti eseménysorozat. A különböző táncművészeti formákat népszerűsítő, a régióban egyedülálló profillal rendelkező fesztivál harmadik napján kezdetét vette az amatőr tánccsoportokat felvonultató ProDance szekció, ugyanakkor nagyszabású előadást mutatott be a Szegedi Kortárs Balett.

Az Infinite Dance Festival célkitűzésének t­ekinti, hogy a professzionális táncegyüttesek mellett megmutatkozási lehetőséget biztosítson a térség amatőr tánccsoportjainak, illetve a tánc- és mozgásművészeteket magas művészi színvonalon űző pályakezdő tehetségeknek egyaránt. A harmadik alkalommal megszervezett ProDance szekció keretében, a szerdai előadást megelőzően, illetve annak szünetében a többszörös országos és nemzetközi bajnok Unique Dance, a nagyszalontai Infinity Dance, valamint a nagyváradi Angels és Mystique Mazsorettek léptek színpadra a színház előtt felállított téren.

054IMG 9883

Az est fénypontjaként a Szegedi Kortárs Balett mutatta be Abszurdia című előadását. A nagyváradi vendégszereplés kapcsán Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója elmondta: „Az Infinite Dance Festival első és második kiadásán is részt vettünk, így visszatérő vendégekként vagyunk jelen itt Nagyváradon. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy mit tesz ez a város és ez a színház a táncművészet népszerűsítéséért. Az Abszurdiával azt szerettük volna kifejezni, hogy nagyon fontos számunkra, hogy táncban is megmutassuk a humort. Ebben az előadásban a humor abszurd, szatirikus humor, amely reflektál a hétköznapjainkra”.

A fesztivál negyedik napján, október 25-én, csütörtökön, 17 órától az Élő Várad Mozgalom performanszára kerül sor a Nagyváradi Vár G épületében, ezt követően 19 órától a Szigligeti Színház nagytermében első alkalommal mutatkozik be a dunaújvárosi Bartók Táncszínház. Az estet 21.30-tól a Nagyvárad Táncegyüttes Idegen című előadásának bemutatója zárja.

080IMG 9893 (2)Jegyek és bérletek

A fesztiválra jegyek és bérletek már válthatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon. A szervezők ugyanakkor felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy az öt nagytermi előadásra kedvezményes árú IDF-bérletek is válthatók.

Az előadásokról bővebben a Szigligeti Színház honlapján (www.szigligeti.ro), valamint az idf.szigligeti.ro weblapon és az esemény hivatalos Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők. A szervezők ugyanakkor a FestivApp mobiltelefonos applikáció révén az okostelefonnal rendelkezők számára is elérhetővé teszik a fesztivál kínálatát, a FestivApp felhasználói pedig valós időben értesülhetnek az esetleges programváltozásokról.

Szóljon hozzá!