artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az Országos Könyvtári Hét programsorozat városunkban is megkezdődött 2018. október 1-jén. A nyitórendezvény Roxie Blue: Üdv a fedélzeten című könyv bemutatója volt. A szerzővel Muraköziné Kiss Ildikó – mint családtag – és B. Kiss Andrea, a csökmői Faluház és Könyvtár igazgatója, írónő beszélgetett.

Roxie Blue, azaz Kovács Roberta még csupán 18 éves, de már megjelent első kötete, ami közel 400 oldalas. B. Kiss Andrea kérdésére megtudtuk, Roberta 8-9 éves kora óta foglalkozik az írással, először verseket, novellákat írt, majd belevágott a komoly terjedelmű könyv elkészítésébe.

Üdv a fedélzeten  könyvbemutató 03Üdv a fedélzeten  könyvbemutató 04

A regény témájához egy magyar órán ismertetett vers adta az alapot, amely egy hajósról szólt. Ez ihlette meg Robertát, hogy egy hajóközpontú történetet vessen papírra. Kutatómunka előzte meg a könyv írását, hogy  - a hitelesség és a valósághűség érdekében - minél több ismeretet szerezhessen az óceánjáró hajókról.

Üdv a fedélzeten  könyvbemutató 07Üdv a fedélzeten  könyvbemutató 09

A regény stílusa szókimondó, Roberta elmondása szerint így tudja kifejezni magát a legjobban. A szülők és családtagok részéről sok támogatást, bíztatást kapott, ez még inkább megkönnyítette a munkáját.

A szerző és a könyv honlapja: http://roxiebluebooks.blogspot.com

Üdv a fedélzeten  könyvbemutató 11

Az Országos Könyvtári Hét további programjai: https://berettyohir.hu/index.php/kultura/8000-orszagos-konyvtari-het

You have no rights to post comments