TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Milák Kiara, 8 éves

Milák Kiara 8 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 13. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Májgombócleves

Sertéspörkölt tarhonyával, csemegeuborka

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott burgonya főtt tojással, darált hússal

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Sült hús tört burgonyával

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

Napi menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet zöldséges bulgurral, káposztasaláta

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

A Múzeumok Mindenkinek Program keretében látták vendégül a Berettyóújfalui Tankerületi Központ tagintézményeinek igazgatóit 2018. szeptember 20-án a Berettyó Kulturális Központ Bodorka NépmesePontjában.

A nagy érdeklődésnek örvendő eseményt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Oktatási és Módszertani Központja (SZNM-MOKK) és a Berettyó Kulturális Központ - Bihari Múzeum - szervezésében zajlott. A regisztrációt követően Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere mondott köszöntőt, melyben örömét fejezte ki, hogy a Bihari Múzeum korábbi épülete – Kossuth utca 36. – újra a közművelődésnek adhat otthont, ugyanis nemrég itt nyílt meg a Berettyó Kulturális Központ Bodorka NépmesePontja. Az új funkció létrehozása, kialakítása során szinte érezhető volt, hogyan telik meg lélekkel az épület. Ezt az előadások során, illetve a gyermekfoglalkozások alkalmával mindenki megtapasztalhatja. Továbbá reményét fejezte ki, hogy minél többen elhozzák majd tanítványaikat, gyermekeiket, unokáikat ebbe a mesevilágba és szép élményekkel teli, tartalmas időt töltenek együtt a NépmesePont pedagógusaival, munkatársaival.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó08X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó13X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó03

Kállai Irén, a Berettyó Kulturális Központ igazgatójától megtudtuk, immár 10. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumpedagógiai Tanévnyitó városunkban. Idén többek között azt a célt tűzték ki, hogy a nemrég életre hívott Bodorka NépmesePontot bemutassák. Ezt a különleges környezetet elmondani igazából nem lehet, ezért ad most otthont ez az épület a rendezvénynek, hogy mindenki saját szemével láthassa, megismerhesse. A tanévnyitó további feladata, hogy előadások és párbeszédek formájában megbeszéljék, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a Bihari Múzeum és a környék kulturális, oktatási intézményei számára ebben a tanévben, milyen módon működhetnek együtt az oktatás-nevelés területén.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó06X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó07

Kapornai Judit igazgató asszony bevezető előadásában elmondta, hogy mindaz, amit teszünk, azt a gyerekekért tesszük, hiszen számunkra az a fontos, hogy olyan közegben sajátítsák el ismereteiket, ami számukra is érdekes. Két éve, amikor átszerveződött a Tankerületi Központ területe, minden járás be lett vonva ebbe a programba, ami a tapasztalatok alapján igen kedveltnek mondható. Az iskolák szívesen veszik igénybe a kulturális intézmények által nyújtott szolgáltatásokat, köszönhetően annak, hogy a környező múzeumok, kiállítóhelyek nagyon színes, változatos programokat kínálnak, valamint igazodnak az iskolák, pedagógusok igényeihez. Ezeket a programokat, látogatásokat a Tankerületi Központ szívesen finanszírozza. Országos elismertségre is szert tettünk ezen a területen. Idén pályázat útján 3 millió forint hazai forrású támogatást nyert erre a célra a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, amivel az eddig is támogatott múzeumpedagógiai tevékenységet növelni tudjuk.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó14X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó12

Török Péter, a Bihari Múzeum vezetője a jövőbeni terveket vázolta fel. Jelenleg a múzeum külső és belső felújítás miatt jövő év tavaszáig zárva tart. Három pályázat keretében nem csak az épület, hanem a múzeum lassan 15 éves állandó kiállítása is megújul. A beruházás során lift is elérhető lesz az épületben, illetve négy terem fog megújulni. Az informatikai fejlesztésnek köszönhetően a múzeum honlapja új, felhasználóbarát arculatot fog kapni és olyan informatikai rendszer kerül kiépítésre, ami nem csak az intézmény dolgozóinak a munkáját fogja segíteni, hanem a látogatók is egy interaktív élménynek lehetnek majd a részesei.

Jelenleg a felújítás, átalakítás tervezése van folyamatban, a kivitelezési munkák később kezdődnek. Ezen időszak alatt, az ősz első felében továbbra is fogad csoportokat a múzeum. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében háromnapos rendezvénnyel készülnek, melynek időpontja október 26-27-28. Az október 13-ai munkanapon kerékpártúrát szerveznek Kismarjára, ahol a Bocskai kriptát fogják megtekinteni. November 5-én Kabos Endréről emlékeznek majd meg.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó15X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó11X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó26

A rendezvény további részében a Derecskei Gyümölcsös kertpedagógiai programját ismerhették meg a résztvevők, majd Győrfi Lajos tagintézmény-vezető felvázolta röviden a püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum kulturális kínálatát. Kiss Jácint a Hajdúszoboszlói  Fazekasházért Alapítvány kuratóriumi elnöke a Fazekasház kiállításairól tartott tájékoztatót, végezetül Kolozsvári-Donkó Rebeka és Rácz Anikó bemutatta a Bodorka NépmesePontot.

A Bodorka NépmesePont eseményei folyamatosan nyomonkövethetők Facebook oldalukon.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó17X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó20

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó24X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó16

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó30

Szóljon hozzá!