precizbanner

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. június 26. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Baconnal töltött karaj rántva, zelleres burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Krumplifőzelék fasírttal

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Múzeumok Mindenkinek Program keretében látták vendégül a Berettyóújfalui Tankerületi Központ tagintézményeinek igazgatóit 2018. szeptember 20-án a Berettyó Kulturális Központ Bodorka NépmesePontjában.

A nagy érdeklődésnek örvendő eseményt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Oktatási és Módszertani Központja (SZNM-MOKK) és a Berettyó Kulturális Központ - Bihari Múzeum - szervezésében zajlott. A regisztrációt követően Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere mondott köszöntőt, melyben örömét fejezte ki, hogy a Bihari Múzeum korábbi épülete – Kossuth utca 36. – újra a közművelődésnek adhat otthont, ugyanis nemrég itt nyílt meg a Berettyó Kulturális Központ Bodorka NépmesePontja. Az új funkció létrehozása, kialakítása során szinte érezhető volt, hogyan telik meg lélekkel az épület. Ezt az előadások során, illetve a gyermekfoglalkozások alkalmával mindenki megtapasztalhatja. Továbbá reményét fejezte ki, hogy minél többen elhozzák majd tanítványaikat, gyermekeiket, unokáikat ebbe a mesevilágba és szép élményekkel teli, tartalmas időt töltenek együtt a NépmesePont pedagógusaival, munkatársaival.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó08X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó13X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó03

Kállai Irén, a Berettyó Kulturális Központ igazgatójától megtudtuk, immár 10. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumpedagógiai Tanévnyitó városunkban. Idén többek között azt a célt tűzték ki, hogy a nemrég életre hívott Bodorka NépmesePontot bemutassák. Ezt a különleges környezetet elmondani igazából nem lehet, ezért ad most otthont ez az épület a rendezvénynek, hogy mindenki saját szemével láthassa, megismerhesse. A tanévnyitó további feladata, hogy előadások és párbeszédek formájában megbeszéljék, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a Bihari Múzeum és a környék kulturális, oktatási intézményei számára ebben a tanévben, milyen módon működhetnek együtt az oktatás-nevelés területén.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó06X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó07

Kapornai Judit igazgató asszony bevezető előadásában elmondta, hogy mindaz, amit teszünk, azt a gyerekekért tesszük, hiszen számunkra az a fontos, hogy olyan közegben sajátítsák el ismereteiket, ami számukra is érdekes. Két éve, amikor átszerveződött a Tankerületi Központ területe, minden járás be lett vonva ebbe a programba, ami a tapasztalatok alapján igen kedveltnek mondható. Az iskolák szívesen veszik igénybe a kulturális intézmények által nyújtott szolgáltatásokat, köszönhetően annak, hogy a környező múzeumok, kiállítóhelyek nagyon színes, változatos programokat kínálnak, valamint igazodnak az iskolák, pedagógusok igényeihez. Ezeket a programokat, látogatásokat a Tankerületi Központ szívesen finanszírozza. Országos elismertségre is szert tettünk ezen a területen. Idén pályázat útján 3 millió forint hazai forrású támogatást nyert erre a célra a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, amivel az eddig is támogatott múzeumpedagógiai tevékenységet növelni tudjuk.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó14X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó12

Török Péter, a Bihari Múzeum vezetője a jövőbeni terveket vázolta fel. Jelenleg a múzeum külső és belső felújítás miatt jövő év tavaszáig zárva tart. Három pályázat keretében nem csak az épület, hanem a múzeum lassan 15 éves állandó kiállítása is megújul. A beruházás során lift is elérhető lesz az épületben, illetve négy terem fog megújulni. Az informatikai fejlesztésnek köszönhetően a múzeum honlapja új, felhasználóbarát arculatot fog kapni és olyan informatikai rendszer kerül kiépítésre, ami nem csak az intézmény dolgozóinak a munkáját fogja segíteni, hanem a látogatók is egy interaktív élménynek lehetnek majd a részesei.

Jelenleg a felújítás, átalakítás tervezése van folyamatban, a kivitelezési munkák később kezdődnek. Ezen időszak alatt, az ősz első felében továbbra is fogad csoportokat a múzeum. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében háromnapos rendezvénnyel készülnek, melynek időpontja október 26-27-28. Az október 13-ai munkanapon kerékpártúrát szerveznek Kismarjára, ahol a Bocskai kriptát fogják megtekinteni. November 5-én Kabos Endréről emlékeznek majd meg.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó15X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó11X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó26

A rendezvény további részében a Derecskei Gyümölcsös kertpedagógiai programját ismerhették meg a résztvevők, majd Győrfi Lajos tagintézmény-vezető felvázolta röviden a püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum kulturális kínálatát. Kiss Jácint a Hajdúszoboszlói  Fazekasházért Alapítvány kuratóriumi elnöke a Fazekasház kiállításairól tartott tájékoztatót, végezetül Kolozsvári-Donkó Rebeka és Rácz Anikó bemutatta a Bodorka NépmesePontot.

A Bodorka NépmesePont eseményei folyamatosan nyomonkövethetők Facebook oldalukon.

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó17X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó20

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó24X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó16

X. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitó30

Szóljon hozzá!