precizbanner

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. június 26. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Baconnal töltött karaj rántva, zelleres burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Krumplifőzelék fasírttal

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A Berettyóújfalui Tankerület alsó tagozatos munkaközösség vezetőit, és az iskolákat képviselő tanítókat várták 2018. szeptember 19-én a Bihari Múzeumba, hogy megismerjék az új múzeumpedagógiai teret, programjait, megismerkedjenek a megye múzeumpedagógiai kínálatával és a megújult Múzeumi A’la carte felülettel.

Huszonegy állomásból álló (2 fővárosi, 19 vidéki) országos projektbemutató rendezvénysorozat vette kezdetét 2018. szeptember 10-én Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódóan.
Ennek a rendezvénysorozatnak a 8. vidéki állomása városunkban, a Bihari Múzeumban volt 2018. szeptember 19-én. A Múzeumok a pedagógusokért című program keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) és a múzeumi koordinátori hálózatának szervezésében a hazai múzeumi szféra fejlesztését megvalósító kiemelt projekt pedagógusokat támogató eredményeit és fejlesztéseit, kiemelten a Múzeumi à la carte adatbázist mutatták be az előadók.

Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, a Bihari Múzeum évek óta úttörőszerepet tölt be abban, hogy minél sokrétűbb lehetőséget kínáljon a térség pedagógusainak a tananyag szemléltetésében, színesebbé tételében.

A köszöntő után a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM MOKK) kiemelt projektjeit, honlapját, pedagógus képzéseit mutatta be Fülöp Andrea a MOKK koordinátori referense és Knob Alexandra a MOKK kommunikációs munkatársai a jelenlévőknek, majd a MOKK Múzeumi àla carte felületére  Kállai Irén Hajdú-Bihar megyei múzeumi koordinátor által nyerhettek bepillantást.

Múzeumok a pedagógusokért 04Múzeumok a pedagógusokért 03


Az öt éve működő, de most megújult, mobilra is optimalizált , akadálymentesített, felhasználóbarát felületen a pedagógusok hasznos információkat, segítséget találnak kirándulások, tanulmányutak szervezéséhez. A felületen több mint 550 hazai múzeum, több mint 2500 múzeumi programjáról és 1000 kiállításáról kaphatnak naprakész információkat a pedagógusok.

Végül Kolozsvári Donkó Rebeka és Rácz Anikó városunk legújabb közösségi tere, a Bodorka NépmesePont programjait ismertette, majd az érdeklődők látogatást is tettek a néhány hete nyílt intézményben. 

Az élményeken kívül minden résztvevő pedagógus a Hajdú-Bihar megyei múzeumok és a Skanzen-MOKK szórólapjait is tartalmazó teli mappán és tollon kívül egy powerbankkal is gazdagodott. A szervezők nevében is köszöni a pedagógusok érdeklődését és szeretettel várja munkatársai nevében is az iskolai csoportokat!

Kállai Irén a Berettyó Kulturális Központ igazgatója, Hajdú-Bihar megyei múzeumi koordinátor.

Múzeumok a pedagógusokért 06

Szóljon hozzá!