precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Párizsi csirkemell sült burgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csikóstokány tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

 szintoktatas3

precizbannerkicsionkentesseg

A Berettyóújfalui Tankerület alsó tagozatos munkaközösség vezetőit, és az iskolákat képviselő tanítókat várták 2018. szeptember 19-én a Bihari Múzeumba, hogy megismerjék az új múzeumpedagógiai teret, programjait, megismerkedjenek a megye múzeumpedagógiai kínálatával és a megújult Múzeumi A’la carte felülettel.

Huszonegy állomásból álló (2 fővárosi, 19 vidéki) országos projektbemutató rendezvénysorozat vette kezdetét 2018. szeptember 10-én Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódóan.
Ennek a rendezvénysorozatnak a 8. vidéki állomása városunkban, a Bihari Múzeumban volt 2018. szeptember 19-én. A Múzeumok a pedagógusokért című program keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) és a múzeumi koordinátori hálózatának szervezésében a hazai múzeumi szféra fejlesztését megvalósító kiemelt projekt pedagógusokat támogató eredményeit és fejlesztéseit, kiemelten a Múzeumi à la carte adatbázist mutatták be az előadók.

Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, a Bihari Múzeum évek óta úttörőszerepet tölt be abban, hogy minél sokrétűbb lehetőséget kínáljon a térség pedagógusainak a tananyag szemléltetésében, színesebbé tételében.

A köszöntő után a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM MOKK) kiemelt projektjeit, honlapját, pedagógus képzéseit mutatta be Fülöp Andrea a MOKK koordinátori referense és Knob Alexandra a MOKK kommunikációs munkatársai a jelenlévőknek, majd a MOKK Múzeumi àla carte felületére  Kállai Irén Hajdú-Bihar megyei múzeumi koordinátor által nyerhettek bepillantást.

Múzeumok a pedagógusokért 04Múzeumok a pedagógusokért 03


Az öt éve működő, de most megújult, mobilra is optimalizált , akadálymentesített, felhasználóbarát felületen a pedagógusok hasznos információkat, segítséget találnak kirándulások, tanulmányutak szervezéséhez. A felületen több mint 550 hazai múzeum, több mint 2500 múzeumi programjáról és 1000 kiállításáról kaphatnak naprakész információkat a pedagógusok.

Végül Kolozsvári Donkó Rebeka és Rácz Anikó városunk legújabb közösségi tere, a Bodorka NépmesePont programjait ismertette, majd az érdeklődők látogatást is tettek a néhány hete nyílt intézményben. 

Az élményeken kívül minden résztvevő pedagógus a Hajdú-Bihar megyei múzeumok és a Skanzen-MOKK szórólapjait is tartalmazó teli mappán és tollon kívül egy powerbankkal is gazdagodott. A szervezők nevében is köszöni a pedagógusok érdeklődését és szeretettel várja munkatársai nevében is az iskolai csoportokat!

Kállai Irén a Berettyó Kulturális Központ igazgatója, Hajdú-Bihar megyei múzeumi koordinátor.

Múzeumok a pedagógusokért 06

Szóljon hozzá!