artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Népművészeti Egyesület idén ünnepli 25 éves születésnapját, s csupán egy évvel fiatalabb a Gyermek Alkotótábor, mely évről-évre az egyesület Alkotóházában kerül megrendezésre. Így volt ez most is.

A „Ház” július első hetében ismét megtelt alkotni vágyó gyerekekkel és felnőttekkel. Az alkotó napokon, az egyesület tagjainak irányításával sokféle kismesterséget próbálhattak ki a résztvevők, pl. szövés, fazekasság, gyöngyfűzés, seprűkészítés, körmön fonás, bőrművesség, nemezelés, mézeskalácsosság, textilfestés, gyékényfonás stb. Felállítottuk a Mesterségek Ünnepén 2016-ban az „Év Műhelye” díjat nyert játszónkat, a „Bihari Górét” is. Ez a kicsik kedvence, ahol lelkesen morzsolják, öntögetik, méricskélik a kukoricát, vagy csak egyszerűen megpihennek a rongyszőnyegeken.

Ismét szerveztünk nyílt napot, amikor a barátok, rokonok és minden érdeklődő betekinthetett a tábor életébe és kipróbálhatta a számára vonzó tevékenységeket. A kiránduló napon Pocsajba, Sinka Miska portájára látogattunk. A gyerekeket lenyűgözte a kenyérsütés, a kemence felfűtésének folyamata. Amíg sült a kenyér, addig a vidám kis csapat szekéren utazva megnézte a falu még meglévő régi házait, a jellegzetesen utcafrontra épült górékat, a Tájházat.Vendéglátóink kemencében főtt töltött káposztával és finomra sült ropogós kenyérrel vártak vissza bennünket. Délután a templomkerti játszótéren játszottak, pihentek, ismerkedtek, kézművesedtek a gyerekek.

20180706 15182920180706 150910 (1)

A tábor utolsó napján, a táborzáró kiállításon ismét összegyűjtöttük a héten készült tárgyak sokaságát, hogy együtt gyönyörködhessünk az elkészült alkotásokban. A búcsúzás ismét ez volt: "Jövőre találkozunk!"

Köszönet a Bihari Népművészeti Egyesület mestereinek, akik a tábor munkáját segítették:

Nagy Magdolna - szövő

Török Zita - fazekas

Rácz Erika - ötvös

Szatmári Ferenc - kosárfonó

Szatmári Ferencné - kosárfonó

Makai Sándorné - mézeskalács készítő

Bagdi János - bőrműves

Fekete Sándorné - gyékényfonó

Boldogh Etelka - gyöngyfűző

Karácsony Krisztina - selyemfestő

Dr. Halászné Nagy Andrea – nemezkészítő, táborvezető

You have no rights to post comments